DNA, nouă lovitură pentru Gigi Becali-OFICIAL

Procurorii DNA au dispus miercuri efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de omul de afaceri George Becali, suspectat de comiterea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, ambele în formă continuată.

Becali este cercetat pentru declaraţiile de martor date în instanţă în dosarul privind prejudicierea Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, în care este judecat, printre alţii, omul de afaceri Puiu Popoviciu.

'Omul de afaceri Becali George a fost audiat în calitate de martor, în zilele de 27 octombrie 2014 şi 15 februarie 2016, în dosarul 9577/2/2012 al Curţii de Apel Bucureşti - Secţia I Penală. În aceste împrejurări, Becali George a prezentat declaraţii care contravin probelor administrate în cauză, contravin propriilor declaraţii date în cursul urmăririi penale şi aspectelor pe care acesta le cunoştea', se precizează într-un comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor anticorupţie, Becali 'a avut o atitudine omisivă de ascundere, de trecere sub tăcere a faptelor cu caracter esenţial, cu eficienţă probatorie, concludente şi pertinente în cercetarea şi soluţionarea cauzei', scopul său fiind de a îngreuna aflarea adevărului şi tragerea la răspundere penală a vinovaţilor, precum şi de a induce în eroare instanţa de judecată. Prin atitudinea sa, George Becali ar fi intenţionat să uşureze situaţia juridică a inculpaţilor cercetaţi în dosarul aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti.

[citeste si]

În dosarul penal respectiv, aflat în prezent în stadiu de judecare la instanţă, au fost trimişi în judecată, în decembrie 2012, 11 inculpaţi cercetaţi pentru infracţiuni care ar fi creat un prejudiciu important în dauna bugetului de stat şi în dauna Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti. Omul de afaceri George Becali a afirmat miercuri, la ieşirea de la DNA, că a fost chemat să i se aducă la cunoştinţă acuzaţiile, susţinând că nu avea cum să îl favorizeze pe Puiu Popoviciu. La 15 februarie, Becali a fost chemat la Curtea de Apel Bucureşti, la cererea DNA, pentru a fi reaudiat în calitate de martor, el fiind cel care a făcut un denunţ pe baza căruia procurorii au demarat ancheta în dosarul în care omul de afaceri Gabriel 'Puiu' Popoviciu este judecat în legătură cu retrocedarea a două terenuri din zona Băneasa. La întrebările puse de procurorul de caz, George Becali nu a mai recunoscut ce a scris în acel denunţ, susţinând că nu îşi mai aduce aminte şi nu doreşte ca Puiu Popoviciu şi ceilalţi inculpaţi să fie condamnaţi din cauza lui, pentru că el a fost în închisoare şi 'ştie ce înseamnă suferinţa'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel