DNA, lovitură pentru un șef de sindicat!

Preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine, Marcel Andrei, a fost trimis în judecată într-un dosar instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Alba Iulia al DNA.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marţi Agerpres, Andrei este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi înşelăciune, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.

'În perioada 2007 - 2012, inculpatul Andrei Marcel, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale, a depus la APIA - Centrul Judeţean Sibiu mai multe declaraţii inexacte în sensul declarării unor suprafeţe de teren mai mari decât cele reale, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafaţă. Concret, inculpatul a completat în mod inexact cererile de solicitare de sprijin în cadrul schemelor de sprijin pe suprafaţă, incluzând cu rea-credinţă suprafaţa de teren de 366,51 ha, rezultată dintr-un contract de concesiune încheiat cu Agenţia Domeniilor Statului - Sibiu desfiinţat în anul 2005, urmare a unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile', se precizează în comunicat.

În perioada respectivă, Marcel Andrei a primit fonduri nerambursabile în sumă totală de 376.396,24 lei. APIA - Centrul Judeţean Sibiu s-a constituit parte civilă cu suma totală de 449.779,13 lei, iar procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unui imobil care îi aparţine lui Marcel Andrei.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Sibiu, cu propunerea de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel