DNA l-a trimis în judecată pe Adrian Domocoș, fost primar al Beiușului, după ce ar fi finanțat ilegal clubul de fotbal cu peste 3,4 milioane de lei

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Domocoș Adrian Nicolae, fost primar al Beiușului.

 

În sarcina lui Domocoș Adrian Nicolae  s-a reținut săvârșirea infracțiunii de: abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu producerea de consecințe deosebit de grave.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt: 

Inculpatul Domocoș Adrian Nicolae, în calitatea menționată mai sus, ar fi aprobat, fără respectarea dispozițiilor legale, în perioada 30.07.2008 – 07.12.2015, un număr de 347 de ordonanțări din partea Primăriei municipiului Beiuș, prin care ar fi fost dispusă plata nelegală a sumei totale de 3.406.063 lei din bugetul local în folosul Asociației sportive Club Fotbal “Bihorul” Beiuș.

De precizat este faptul că, în perioada 2008-2012, inculpatul Domocoș Adrian Nicolae ar fi ocupat și funcția de președinte al clubului, fiind astfel singura persoană care aproba referatele, din partea clubului de fotbal, prin care erau solicitate de la bugetul local sume de bani pentru sprijinirea activității. Aceasta, în condițiile în care Consiliul municipal Beiuș nu a fost membru asociat în această structură de drept privat și nu avea încheiat niciun contract de asociere sau parteneriat cu respectivul club de fotbal.

Primăria municipiului Beiuș s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 3.406.063 lei, suma respectivă reprezentând și un folos necuvenit obținut de către Clubul de Fotbal Bihorul Beiuș.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatului. 

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bihor cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. 

Menționăm că inculpatul Domocoș Adrian Nicolae a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate acestora ( detalii pe www.pna.ro  - https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=6041< ), cauză în care inculpatul a fost condamnat definitiv la pedeapsa închisorii (detalii la https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=9259 ).

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, precizează DNA într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel