DNA: Jurnalist trimis în judecată pentru şantaj în campania electorală

Jurnalistul Julien Tănasă, suspectat că i-a cerut bani unui candidat la funcţia de primar din judeţul Mureş pentru a-l ajuta să câştige alegerile, a fost trimis în judecată sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, într-un dosar instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Târgu Mureş al DNA.

'În cursul lunii martie 2016, unui viitor candidat la primăria unei comune din judeţul Mureş (denunţător în cauză) i s-a propus printr-un intermediar ajutorul unui jurnalist pentru a câştiga alegerile locale din anul în curs, lucru cu care viitorul candidat a fost de acord', se arată într-un comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES.

O primă întâlnire dintre candidat şi jurnalist a avut loc pe 24 martie, într-un restaurant din localitatea Luduş.

'Denunţătorul s-a întâlnit cu inculpatul Tănasă Julien, pe care l-a recunoscut ca fiind acelaşi jurnalist care, în urmă cu 4 ani, l-a denigrat în publicaţia sa, avantajându-l şi favorizându-l pe contracandidat să câştige acele alegeri. Inculpatul i-a dat de înţeles că pentru ajutorul dat atunci contracandidatului ar fi primit bani, însă nu a precizat ce sumă primise de la persoana respectivă', se precizează în comunicat.

Pentru a-i face acelaşi serviciu, Julien Tănasă i-a cerut candidatului suma totală de 3.500 euro, asigurându-l că va câştiga alegerile cu ajutorul acţiunilor pe care le va îndrepta împotriva celui pe care-l ajutase să devină primar în urmă cu patru ani. Jurnalistul i-a mai spus denunţătorului că în urmă cu patru ani procedase în aceeaşi manieră cu candidaţi la funcţiile de primar din alte trei comune.

'Ulterior, la începutul lunii aprilie 2016, jurnalistul i-a transmis denunţătorului că, în cazul în care nu îi va aduce suma de bani, redusă în urma negocierilor la 2.500 euro, va stabili o înţelegere cu contracandidatul său şi va avea grijă din nou ca acesta să câştige alegerile locale. De asemenea, denunţătorul urma să fie denigrat din nou în publicaţia electorală ce urma a fi difuzată în comuna respectivă, prin prezentarea unor fapte neadevărate, ori a unora adevărate, dar cu caracter compromiţător', mai susţin procurorii. Pe 11 aprilie, în condiţiile stabilite la întâlnirile anterioare, denunţătorul i-a dat lui Julien Tănasă suma de 2.300 de euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. După finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureş, cu propunerea de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel