Urmărește emisiunea live


DNA: Ilie Ionescu, primar interimar al comunei Jilava (Ilfov), trimis în judecată

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Ilie Ionescu, primarul interimar al comunei Jilava din județul Ilfov. El este acuzat de luare de mită și abuz în serviciu, iar instanța a decis plasarea sa sub control judiciar. 

Printre obligaţiile controlului judiciar figurează şi aceea de a nu exercita funcţia de primar/viceprimar al comunei Jilava. În dosar, a fost deferit justiţiei și Florian-Cătălin Tancu, om de afaceri, pentru complicitate la abuz în serviciu, relatează Agerpres.

Procurorii susţin că, în perioada 2012 - 2013, Ilie Ionescu, având funcţia de viceprimar cu atribuţii de primar, l-a contactat pe inculpatul Tancu căruia i-a propus să efectueze diverse lucrări de întreţinere pe raza localităţii, lucru cu care acesta din urmă a fost de acord.

Concret, de la DNA

Ulterior, în vederea evitării organizării de licitaţii, cei doi au convenit încheierea unor contracte privind iluminatul public care să nu depăşească limita sumei de 15.000 euro. Tot la solicitarea inculpatului Ionescu s-a mai stabilit ca, pentru fiecare contract încredinţat, acesta să primească de la omul de afaceri, cu titlu de mită, suma de 15.000 lei, se arată în comunicat.

DNA menţionează că, în perioada 2012 -2013, Ilie Ionescu a primit de la omul de afaceri, în tranşe, direct şi indirect, suma totală de 88.000 lei, acesta din urmă fiind nevoit să supraevalueze preţurile fiecărui contract până la limita de 15.000 euro (limita maximă), pentru a putea acoperi mita. Primăria comunei Jilava a comunicat că se constituie parte civilă cu suma de aproximativ 273.000 lei. În cauză, a fost dispusă măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov, cu propunere de a se menţine măsurile preventivă şi asiguratorie dispuse în cauză. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel