Kovesi îl anchetează pe Mircea Băsescu pentru TRAFIC de INFLUENȚĂ

Procurorii DNA de la București au început cercetarea fratelui președintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, în dosarul în care rudele lui Bercea Mondial au făcut plângere pentru trafic de influență. Mugur Ciuvică a comentat acțiunea procurorilor. Avocatul Lucian Bolcaș a vorbit despre urmările unei astfel de plângeri, înainte să fie depusă. 

Avocatul familiei lui Bercea Mondial, Pavel Abraham, a declarat că probele pot fi interpretate de o manieră foarte clară. El este cel care a făcut dezvăluirea începerii anchetării lui Mircea Băsescu în dosarul în care este anchetat de trafic de influență, la Antena 3. 

Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice, se arată neîncrezător. El a spus la Antena 3 că este intoxicare să spunem că DNA îl cercetează pe Mircea Băsescu, adevărul fiind că DNA are grijă de fratele președintelui Traian Băsescu.

Pavel Abraham a declarat că urmează ca Mircea Băsescu să fie audiat.

Mugur Ciuvică a replicat:  "Nu știam că audierea e o pedeapsă de trafic de influență. O audiere este posibilă, dar mai mult nu se poate întâmpla. O audiere-două, dar deja înseamnă prea mult două...". Președintele Grupului de Investigații Politice a adăugat: "O cunosc bine pe doamna Kovesi, că nu vrea, dacă zice nu, rămâne 'ca Kovesi'". 

VEZI și: Bolcaș: De ce înregistrările nu au un efect PENAL pentru Mircea Băsescu

Avocatul Lucian Bolcaș spunea, înainte cercetării lui Mircea Băsescu pentru trafic de influență, că "Nu înțeleg de ce ideea traficului de influență este folosită doar ca apărare față de infracțiunea de șantaj. Deosebirea este că o apărare poate să fie primită, dar rămâne fără nicio influență penală pentru Mircea Băsescu", a spus avocatul. Lucian Bolcaș a subliniat că dacă ar fi acuzat în instanță Mircea Băsescu de trafic de influență, acuzația ar avea efect penal asupra fratelui președintelui Traian Băsescu, dar și că ar avea rol de apărare a celui acuzat de șantaj. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel