DNA: GREŞEALA de 30.000 de euro. Bărbat trimis în judecată

Euro
Euro

Un bărbat care a primit 30.000 de euro pretinzând că va influenţa un procuror DIICOT a fost trimis în judecată de procurorii DNA.

Procurorii anticorupţie au trimis în judecată în stare de arest preventiv, sub acuzaţiile de trafic de influenţă şi înşelăciune, un bărbat care a primit 30.000 de euro de la concubina unui inculpat, pretinzând că are influenţă asupra unui procuror DIICOT.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis miercuri Agerpres, faptele au fost comise în perioada septembrie 2017 - 15 ianuarie 2018.

'Inculpatul Boariu Iulian-Darius a pretins suma de 30.000 euro de la concubina unei persoane cercetate într-un dosar penal al DIICOT şi faţă de care se dispusese o măsură preventivă. Banii respectivi au fost pretinşi de inculpat în schimbul influenţei pe care a afirmat că o are asupra unui magistrat pe care îl poate determina să îndeplinească un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, şi anume scoaterea persoanei respective de sub efectul măsurii preventive a arestului la domiciliu şi achitarea acesteia', se precizează în comunicat.

[citeste si]

Conform aceleiaşi surse, Iulian-Darius Boariu a primit suma de 30.000 de euro pe 7 ianuarie 2018, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Procurorii Serviciului Teritorial Iaşi al DNA au mai stabilit că, în aceeaşi perioadă şi în acelaşi context, inculpatul a indus în eroare aceeaşi persoană să îi dea 15.152 de franci elveţieni şi 510 lire sterline. El a pretextat că banii vor fi daţi mai departe concubinului femeii, aflat în stare de arest preventiv şi ulterior în stare de arest la domiciliu.

După finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost trimis la Tribunalul Iaşi, cu propunerea de menţinere a arestării preventive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel