DNA: Fostul vicepreşedinte al ANAF Şerban Pop - retrimis în judecată într-un dosar de luare de mită

DNA: Fostul vicepreşedinte al ANAF Şerban Pop - retrimis în judecată într-un dosar de luare de mită
DNA: Fostul vicepreşedinte al ANAF Şerban Pop - retrimis în judecată într-un dosar de luare de mită

Fostul vicepreşedinte al ANAF Şerban Pop a fost retrimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de luare de mită, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a restituit cauza anchetatorilor. 

Potrivit unui comunicat al DNA, săptămâna trecută, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus retrimiterea în judecată a lui Şerban Pop, la data faptei vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

Procurorii anticorupţie precizează că, în etapa premergătoare judecăţii (cameră preliminară), prin încheierea din data de 24 martie, judecătorii din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), la contestaţia formulată de Şerban Pop, au restituit cauza la procuror.

'Motivul restituirii a fost unul de ordin procedural, în legătură cu Ordonanţa din 17 septembrie 2019, prin care procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie infirmase în întregime o soluţie de clasare dispusă anterior. Între timp, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis Decizia 23/2020 din 14 septembrie 2020 a Completului pentru Soluţionarea Recursului în Interesul Legii din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin care clarifică noţiunea de procuror ierarhic superior', se precizează în comunicat.

În prezenta cauză, pe baza aceleiaşi decizii, magistraţii ICCJ au mai dispus infirmarea în întregime a tuturor actelor subsecvente Ordonanţei din 2019, inclusiv a rechizitoriului întocmit în cauză, menţionează anchetatorii. După restituire, spune DNA, procurorii anticorupţie au refăcut actele de urmărire penală după cum urmează: au infirmat soluţia de clasare conform Deciziei 23/2020 din 14 septembrie 2020 a Completului pentru Soluţionarea Recursului în Interesul Legii din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, au readministrat probatoriul şi au dispus retrimiterea în judecată a lui Pop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel