DNA: Florian Dinu, CJ Giurgiu, trimis în judecată

Florian Dinu, la data faptelor secretar al Consiliului Judeţean (CJ) Giurgiu şi administrator al mai multor societăţi comerciale, a fost trimis în judecată de DNA pentru instigare la abuz în serviciu şi trafic de influenţă, în legătură cu fraudarea unor contracte din bani publici. 

În acelaşi dosar, au fost deferiţi justiţiei Liana Ţone, la data faptei director executiv adjunct la Direcţia economică a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Giurgiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (719 de acte materiale); Florian Roşioru, Ion Lupu şi Florentin Daniel Marinică, toţi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu. 

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 14 august 2002 - 5 aprilie 2005, la DGASPC Giurgiu a fost oficializat un sistem de achiziţii bunuri şi servicii situat în afara cadrului legal, promovat şi derulat exclusiv în interesul personal al secretarului Consiliului Judeţean Giurgiu, Florian Dinu. 

În acest context, Liana Ţone, director executiv adjunct la DGASPC Giurgiu, şi-a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu, prin încălcarea dispoziţiilor legale privind achiziţiile publice şi realizarea controlului financiar preventiv, în legătură cu încheierea, derularea şi plata a 719 proceduri de achiziţii de bunuri şi lucrări. 

DNA susţine că aceste achiziţii au fost realizate prin selecţia de oferte de la aceleaşi persoane juridice, controlate în fapt de Florian Dinu şi la care asociaţi unici, administratori sau mandatari, erau inculpaţii Florian Roşioru, Ion Lupu, Florentin Daniel Marinică şi alte persoane. 

Procurorii arată că aceste acţiuni au condus la prejudicierea DGASPC Giurgiu cu 639.128 lei, sumă care în mod corelativ reprezintă un avantaj patrimonial pentru firmele desemnate succesiv drept câştigătoare ale procedurilor de selecţie a ofertelor, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel