DNA: Dragoș Ioan Popescu, director APDRP trimis în judecată

 Dragoş Ioan Popescu, la data faptelor director al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Tulcea, a fost trimis în judecată joi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru folosire de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi fals intelectual. 

Potrivit DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Dragoş Ioan Popescu, la data faptelor director al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit- Oficiul judeţean Tulcea (actualmente Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Oficiul judeţean Tulcea), pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi fals intelectual, în formă continuată. 

În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi Nicolae Alexandru Gheorghe, administrator al unei societăţi comerciale, pentru complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi fals în înscrisuri sub semnătură privată (2 fapte). 

Concret, de la DNA

Potrivit rechizitoriului întocmit de anchetatori, în perioada aprilie-mai 2014, Dragoş-Ioan Popescu, cu rea credinţă, ar fi coordonat întocmirea, depunerea şi declararea ca eligibil, a unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile (în cadrul MĂSURII 112), privind dezvoltarea unei ferme vegetale. 

"Beneficiarul cererii de finanţare a fost o persoană interpusă, care în realitate nu îndeplinea condiţiile de eligibilitate impuse pentru obţinerea unor astfel de fonduri. În acest context, inculpatul Dragoş-Ioan Popescu, prin intermediul aceleiaşi persoane interpuse, a folosit mai multe documente şi declaraţii false, parte din ele referindu-se la îndeplinirea condiţiilor minime de eligibilitate a proiectului printre care şi aceea ca persoana respectivă să fie membru al unei familii de fermieri şi să fi lucrat mai mult de 50% din timpul lor de lucru în cadrul unei ferme (nu neapărat în ferma familiei), cu cel puţin 12 luni înaintea instalării ei pe cont propriu la conducerea unei exploataţii agricole. ", se precizează în comunicat. 

DNA arată că o parte din aceste documente au fost furnizate de inculpatul Nicolae-Alexandru Gheorghe. 

Prin aceste demersuri, arată procurorii, ar fi fost obţinute pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene în sumă de 107.304 lei, sumă cu care Agenţia pentru Finanţarea Investiţiile Rurale s-a constituit parte civilă în procesul penal. 

În cauză, anchetatorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparţine Dragoş-Ioan Popescu, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel