DNA: Două directoare au adus prejudicii enorme CEC Bank

Procurorii DNA Brașov au trimis în judecată, miercuri, douăsprezece persoane, acuzate de abuz în serviciu sau complicitate la infracțiune. 

Au fost trimise în judecată două foste directoare CEC BANK din Brașov, Florentina Tăvălică (director) și Nicoleta Rențea (director de operațiuni și ulterior șef serviciu credite), acuzate de 38 de infracțiuni de abuz în serviciu. A mai fost trimis în judecată și Daniel Sava, director al unei societăți comerciale la data faptelor, el fiind acuzat de complicitate la cele 38 de infracțiuni. Asociatul său și administrator al societății comerciale, Sorin Staicu, este acuzat de complicitate la nouă infracțiuni de abuz în serviciu. Ei sunt sub control judiciar. Alte opt persoane au fost trimise sub judecată în stare de libertate, acuzate de abuz în serviciu sau complicitate la această infracțiune. 

Procurorii susțin că între 2006 și 2012, CEC Bank a acordat 38 de credite cu nerespectarea procedurilor și normelor bancare unor clienți privilegiați. Pentru a nu înregistra restanțe la plata ratelor creditelor contractate de clienții privilegiați, acestora li s-a sugerat să ia credite pe firme sau persoane fizice, care, în aparență, să nu facă parte din același grup. De-a lungul timpului, susțin procurorii, a fost creat un sistem de control total și supunere a angajaților din sucursala CEC Bank din Brașov, având la bază teama lor că-și vor pierde locul de muncă dacă vor intra în conflict cu cele două directoare. Prin urmare, alți inculpați din dosar, funcționari ai CEC Bank, au propus spre aprobare credite bancare, cunoscând că documentele "prezentau vicii, erau incomplete ori documentele depuse cuprindeau date care sfidau logica". Pentru a obține noi surse de finanțare, cei trei oameni de afaceri privilegiați au contractat, în urma unei înțelegeri cu directoarele CEC Bank, alte credite, fie în nume propriu, fie în numele unor apropiați angajați fictiv, fie în numele unor societăți bancare înființate special cu acest scop. În acest mod, CEC Bank a fost prejudiciată cu 19.352.522,25 lei.

Cele două directoare de la CEC Bank S.A.- Sucursala Brașov au mai fost trimise în judecată în alte două dosare pentru fapte similare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel