DNA, dosare magistrați. Călin Nistor, adjunct DNA: Ca să fim preciși...

Irina Constantin / 03 aug 2018 / 22:41 Salveaza PDF Comentarii
DNA
Descriere foto: DNA

DNA, dosare magistrați.  Călin Nistor, procuror-șef al DNA, a vorbit, la B1 TV, despre înființarea secției de investigare a acțiunilor din justiție. 

DNA, dosare magistrați.  ”Instituţia a avut o altă opinie, eu personal cred că înfiinţarea secţiei de investigare a infracţiunilor în justiţie este un lucru bun” a spus adjunctul DNA. 

70 de dosare cu magistrați, în 2018. Restul, în teritoriu

El a făcut mai multe precizăeri despre cele 300 de dosare cu magistrați, despre care a vorbit Marius Iacob la interviul pentru șefia DNA. 

”Ca să fim mai precişi, la acel serviciu cred că în cursul anului 2018 nu au fost decât vreo 70 de dosare care aveau în lucru magistraţi. Celelalte dosare sunt înregistrate la celelalte secţii sau servicii teritoriale din DNA.” a afirmat Călin Nistor. 

Cum apar dosarele

El a adăugat că ”Pare un număr mare de dosare, dar eu vă spun: justifica de ce e aşa mare. În dreptul procesual românesc eşti obligat să înregistrezi orice sesizare penală care ar îndeplini condiţiile de la 294 CPP. Dacă cel care sesizează îţi dă fapta, făptuitorul, îşi dă datele de stare civilă, eşti obligat să înregistreză acea sesizare.”

Totodată, Călin Nistor mai spune că ”anul trecut, au fost soluționate 370 de cauze cu magistrați. Anul acesta au fost trimiși în judecată, din 1 ianuarie 2018 până la 1 iulie, doi magistrați: de la o judecătorie din Timișoara și un procuror din DNA”. Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24