DNA, dosar uriaș. Judecător și grefieră, la CAB, pentru arestare. Procuror și senator, sub control judiciar

DNA informează oficial reținere judecătorului Dan Anton de la Curtea de Apel Iași și a grefierei Gabriela Prelipcean, grefier la Judecătoria Iași. Ei vor fi duși, joi, la Curtea de Apel București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Dan Anton este acuzat de trafic de influență, violarea vieții private, instigare la abuz în serviciu, șantaj și dare de mită, iar Gabriela Prelipcean de favorizarea făptuitorului. 

Procurorii DNA au dispus control judiciar pentru 60 de zile pentru o procurorare din Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani, acuzată de cumpărare de influență și complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Tot sub control judiciar va fi pentru 60 de zile și fostul senator Teodor Haucă, în prezent administrator al unei firme, pentru trafic și cumpărare de influență și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, dar și concubina judecătorului Dan Anton, pentru dare de mită și complicitate la șantaj și la dare de mită. Omul de afaceri Renato Del Gatto este urmărit penal pentru cumpărare de influență. Și lui i se aplică măsura preventivă de control judiciar. 

În dosar mai sunt urmăriți: Doina Bădică, consilier în cadrul Senatului României- Comisia Economică Industrii și Servicii, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, Florin-Daniel Zvîncă, lucrător de poliție în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca Costești, pentru abuz în serviciu, Carmen-Gabriela Lupușoru, medic primar neurologie psihiatrică pediatrică la Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola, și Cătălin Ion Popușoi, agent de pază, ambii pentru luare de mită. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel