DNA: Dorin Dăneşan, trimis în judecată

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Ioan-Dorin Dăneşan, la data faptei primar al municipiului Sighişoara, pentru tentativă de fraudare de fonduri.

E acuzat de DNA de săvârşirea infracţiunii de tentativă de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Potrivit DNA, Primăria Sighişoara, în calitate de lider al parteneriatul cu Colegiul Naţional 'Mircea Eliade', în 2014, a solicitat o finanţare nerambursabilă, context în care edilul Dorin Dăneşan a semnat o declaraţie de eligibilitate (anexă a Cererii de finanţare) prin care declara pe proprie răspundere că nu a suferit condamnări definitive ca urmare a încălcării conduitei profesionale.

"În realitate, în 7 martie 2013, inculpatul Dăneşan fusese condamnat definitiv de către Curtea de Apel Tîrgu Mureş la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Printr-o adresa emisă la 30 decembrie 2014, după constituirea acestui dosar, Primăria Sighişoara a solicitat Agenţiei pentru Dezvoltare Regionala - Centru, în baza prevederilor contractuale, încetarea prin acordul părţilor a contractului de finanţare respectiv', precizează DNA.

[citeste si]

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureş.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel