DNA: Directorul IOR Eugen Niculescu a fost trimis în judecată pentru luare de mită

Eugen Niculescu, director al societăţii cu capital majoritar de stat IOR SA, a fost trimis în judecată pentru luare de mită, într-un dosar instrumentat de procurorii DNA.

 Mita a fost primită timp de zece ani, în tranşe periodice, potrivit unui comunicat al DNA transmis luni AGERPRES.

'În perioada 3 noiembrie 2006 - 26 februarie 2016, inculpatul Niculescu Eugen, în calitate de director al SC IOR SA, a solicitat şi primit de la o persoană (denunţător în cauză), în tranşe periodice, sume reprezentând un procentaj de 10% din valoarea facturilor achitate de instituţia pe care o conducea către firmele denunţătorului. În schimbul acestui comision (totalizând 61.886 lei), inculpatul s-a asigurat de buna derulare a contractului de servicii medicale, fără întârzieri la plată', se precizează în comunicat.

Eugen Niculescu a fost prins în flagrant pe 26 februarie, imediat după ce a primit de la omul de afaceri suma de 2.300 de lei, reprezentând 10% din ultimele plăţi.

Procurorii DNA au dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului, în vederea garantării confiscării speciale a sumelor primite cu titlu de mită de inculpatul Eugen Niculescu. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel