DNA: Director CNADNR, trimis în judecată

Procurorii DNA Timişoara au trimis-o în judecată pe Silvia Nely Ciobanovschi, la data faptei director al Direcţiei Lucrări Remediere Calamităţi din cadrul fostei CNADNR, pentru luare de mită. 

În acelaşi dosar, a fost deferit justiţiei Nicolae Dumitru Staicu, la data faptei reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru dare de mită. 

Potrivit DNA, în 6 mai 2008, între Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, pe de o parte, şi o asociere de firme din care făcea parte şi societatea reprezentată de Nicolae Dumitru Staicu, a fost încheiat un contract de execuţie de lucrări având ca şi obiect consolidare a două tronsoane ale şoselei DN 57B. 

"În acest context, în perioada noiembrie - decembrie 2010, Silvia Ciobanovschi, în calitatea menţionată, dar şi în cea de preşedinte a comisiei de recepţie a lucrărilor, a pretins şi primit de la inculpatul Staicu mai multe foloase necuvenite în valoare totală de 14.747 lei. Bunurile respective au fost pretinse şi primite de inculpată pentru a-şi îndeplini necorespunzător atribuţiile de serviciu, prin întocmirea procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor cu încălcarea dispoziţiilor legale", susţin procurorii. 

DNA precizează că, anterior, membrii comisiei de recepţie constataseră că anumite lucrări contractate nu au fost executate, au fost executate parţial sau fără respectarea prevederilor proiectului, iar aspectele respective nu au fost menţionate în documentul înaintat CNADNR. 

"Un efect imediat al întocmirii documentului respectiv, după înregistrarea acestuia, a fost faptul că societatea reprezentată de Staicu a obţinut, conform dispoziţiilor contractuale, deblocarea sumei reprezentând 70 % din garanţia de bună execuţie (sumă care reprezenta un procentaj de 5% din valoarea totală a contractului)", au reţinut anchetatorii. 

În cauză s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile şi asupra unui imobil ce aparţin Silviei Ciobanovschi, relatează Agerpres.

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy