DNA. De ce sunt acuzați șefii Poliției Prahova

Constantin ispas
Constantin ispas

Adrian Rădulescu, adjunctul IJP Prahova, Constantin Ispas, șeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Prahova şi Emanuel Saghel, ofițer în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Ploiești, au fost aduși cu mandat de către mascați  la sediul DNA Ploiești.

Potrivit România TV, Constantin Ispas este cercetat pentru trafic de influență, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană, luare de mită, folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, spălare a banilor și cercetare abuzivă.

Procurorii îl acuză pe Ispas că şi-a folosit influenţa asupra unor funcţionari şi a acţionat pentru obţinerea de avantaje patrimoniale necuvenite, pentru sine şi membrii ai cercului său relaţional. Astfel, şeful Antimafia Prahova a primit, printre altele, sume de bani cuprinse între 700 – 2.000 lei pentru alimentarea cu carburant a autoturismului personal şi a beneficiat, în vara anului 2011, de achitarea costurilor determinate de efectuarea unor zile de concediu împreună cu familia sa și a fratelui său, pe litoralul bulgăresc al Mării Negre.

Citește și: Șefi din Poliția Prahova aduși cu mandat la DNA

Adjunctul IJP Prahova, Adrian Rădulescu, este acuzat pentru cercetare abuzivă, deoarece în calitate de ofiţer în cadrul D.G.A. Ploieşti, în prezent adjunct al I.J.P. Prahova, împreună cu Ispas Constantin, au folosit ameninţări și promisiuni, pentru a determina trei persoane să formuleze denunţuri la adresa unor ofiţeri de poliție de la S.I.F. Prahova, ce au instrumentat un dosar penal aflat pe rolul Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

În acest caz de corupţie a fost ridicat, luni, şi dus la DNA şi Emanuel Saghel, ofițer în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Ploiești.

Potrivit unor surse judiciare, Emanuel Saghel este acuzat pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj, trafic de influență, folosire, în orice mod, direct sau indirect de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații şi luare de mită, în perioada anilor 2014 – 2015.

Jurnalist amenințat pentru a nu mai publica materiale compromițătoare

Potrivit procurorilor, Saghel a constrâns un jurnalist prin amenințare, direct sau prin interpuși, cu constituirea de dosare penale și luarea unor măsuri preventive, pentru a-l determina să nu mai publice materiale de presă compromițătoare la adresa acestuia

De asemenea, în perioada anilor 2011 - 2014 a primit parchet, plintă, precum și servicii de debitare a cantității de 3-4 metri cubi bușteni, de transport al acestui material lemnos, de recondiționare, de rindeluit și de lăcuit a unor piese de mobilier. În perioada martie - noiembrie 2014, a furnizat unei persoane, cercetată într-un dosar penal D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești, informații la care avea acces în virtutea funcției deținute, constând în înștiințarea acestuia, în legătură cu interceptarea sa în respectiva cauză penală, cu privire la data la care urma să se efectueze percheziție la domiciliul acestuia. În schimb a pretins şi primit pentru fiecare meci de fotbal, disputat de către F.C. Petrolul Ploieşti, pe teren propriu bilete de acces (între 5 şi 30 de bilete) având valoare nominală aferentă tribunelor 0, I şi II și consumaţii de băuturi alcoolice şi alimente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel