DNA, CONTROL. Toader taxează CSM: Ministrul Justiției, mesaj DUR

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a taxat membrii CSM din Secția pentru procurori. Reprezentanții Inspecției Judiciare își spun punctul de vedere cu privire la raportul elaborat în urma controlului la DNA. În acest context, Tudorel Toader apreciază că procurorii se comportă ca și cum ar face anchetă cu cei care au efectual controlul și că nu există o egalitate de abordare, comparând acest moment cu cel în care Laura Codruța Kovesi a fost în fața lor. 

Inspectorul şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan, a fost chemat în Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru a-şi spune punctul de vedere legat de raportul Inspecţiei Judiciare în urma controlului la DNA.

La ședința CSM este prezent și ministrul justiției, Tudorel Toader, care a făcut un apel la echilibru.

”La rândul meu, voi trage o concluzie cu privire la valorificarea raportului. Fac apel la dvs, dacă nu vă supărați, la un fel de echilibru, de egalitate de arme, de abordare. Sentimentul meu este că faceți anchetă cu dânșii acum- n.r. membrii Inspecției Judiciare- și am participat și la audierea cealaltă. Doamna Kovesi cu adjuncții au relatat ce au avut de relatat, lăsați-i și pe dânșii în aceeași manieră”, le-a spus Toader, referindu-se la feul în care se desfășoară discuția de la ședința CSM.

După ce un reprezentant CSM i-a răspuns ministrului Justiției: ”Nu mi se pare, trebuie lămurite anumite aspecte”, Tudorel Toader i-a dat o replică scurtă: ”Adică nu vi se pare, ESTE!”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel