DNA: Consilierul lui Sorin Oprescu a primit 204.000 de euro pentru trafic de influență

Procurorii DNA l-au reținut pe Solomon Wigler, consilier personal al primarului Sorin Oprescu, pentru cinci infracțiuni de trafic de influență. 

Potrivit DNA, sunt date și probe potrivit cărora consilierul lui Sorin Oprescu a pretins în mai multe rânduri suma totală de 230.000 de euro, din care a primit, în tranșe, 204.000 de euro de un om de afaceri, care l-a și denunțat. În schimbul banilor, Solomon Wigler, a promis intervenția pe lângă funcţionari din aparatul administrativ al primarului General al Municipiului Bucureşti și consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului București, asupra cărora a lăsat să se creadă că are influență în vederea inițierii și votării unor proiecte de hotărâri. Hotărârile vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale necesare edificării a trei supermarket-uri pe raza municipiului București și acceptarea unei donații de către Primăria municipiului București.

Prin în flagrant, cu 25.000 de euro 

Incupatul a primit 150.000 de euro, în patru tranșe. În 28 mai, denunțătorul s-a întâlnit cu Solomon Wigler în sediul Primăriei Municipiului București, unde consilierul l-a asigurat asupra aprobării proiectului de hotărâre și unde a fost convenit ca în 3 iunie denunțătorul să-i trimită 25.000 de euro, urmând ca diferența până la 51.000 de euro să o aducă între 8 și 12 iunie.  Însă, în 3 iunie, Solomon Wigler a fost surprins în flagrant de procurori în timp ce primea suma de 25.000 de euro. 

Într-un context separat, consilierul lui Sorin Oprescu a mai primit de la omul de afaceri în noiembrie 2013, 25.000 de euro pentru a interveni pe lângă primarul general în sensul eliberării unei autorizații de construire necesare unei soluții de trafic (sens giratoriu), pentru două supermarket-uri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel