DNA: Consilier ANAF, trimis în judecată

Un consilier din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) - Regiunea Craiova a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru luare de mită în formă continuată.

Potrivit DNA, Viorel George Popescu, la data faptei consilier ANAF - Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili - Serviciul de Inspecţie Fiscală Regiunea Craiova, este acuzat că, în perioada martie 2013 - august 2014, în contextul efectuării unei acţiuni de control, a pretins unor oameni de afaceri (martori în cauză) să achiziţioneze 7,2 tone de uleiuri auto de la o societate administrată de soţia sa, în valoare totală de 155.204 lei.

'Prin aceste demersuri, au fost obţinute foloase necuvenite pentru sine (inculpatul a folosit în interes personal suma de 10.685 lei) şi pentru altul, în sensul că soţia sa şi-a îndeplinit obiectivele asumate printr-un contract încheiat în sistem de 'Full Agenc', firma administrată de aceasta obţinând un folos material necuvenit reprezentat de profitul obţinut din vânzarea uleiurilor auto. În aceeaşi perioadă şi în acelaşi context, inculpatul a pretins şi primit cu titlu gratuit serviciile de proiectare a unei mansarde la propria locuinţă, în valoare de 2.000 lei, prestate de societatea unei rude a unuia dintre oamenii de afaceri', au informat procurorii.

Conform acestora, foloasele necuvenite au fost pretinse şi primite de inculpat pentru a întârzia finalizarea acţiunii de control şi pentru a întocmi un raport fiscal favorabil societăţii verificate. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumei de 10.705,40 lei, depusă de inculpat la o bancă.

[citeste si]

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mehedinţi, cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel