DNA. Confruntare între foști șefi ai Poliției

Fostul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, Viorel Dosaru, fost subsecretar de stat în MAI, şi fostul şef al DGA Prahova, Constantin Ispas, au fost aduşi, vineri, din arest la sediul DNA Ploieşti. Anterior, la DNA Ploieşti a sosit şi omul de afaceri Răzvan Alexe, el declarând că a fost citat într-un dosar în calitate de martor.

Surse judiciare au declarat că cei trei vor fi audiaţi, urmând, totodată, să aibă loc şi o confruntare între Dosaru şi Ispas, pe de o parte, şi Alexe, pe de altă parte. Viorel Dosaru şi Constantin Ispas sunt arestaţi preventiv în dosarul în care deputatul Sebastian Ghiţă este urmărit penal pentru două infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii; două infracţiuni de dare de mită; şantaj; cumpărare de influenţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Dosaru este acuzat că a permis, în perioada iunie 2013 - septembrie 2013, accesul deputatului Sebastian Ghiţă la informaţii ce nu erau destinate publicităţii, în schimbul menţinerii în funcţie sau promovării în alte funcţii de conducere. În dosarul respectiv, ofiţerii din subordinea lui Dosaru erau delegaţi să efectueze acte de urmărire penală, notează anchetatorii. De asemenea, în vara anului 2013, Aurelian Mihăilă, în calitate de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti, a permis ofiţerului de poliţie Constantin Ispas accesul la informaţii ce nu erau destinate publicităţii din acelaşi dosar al PCA, în scopul obţinerii unui folos necuvenit pentru Ispas care, intrând în posesia informaţiilor printr-un demers nelegal al procurorului general adjunct, a folosit ilegal datele obţinute, urmărind accederea în funcţii de conducere în cadrul MAI.

[citeste si]

Dosarul în care PCA Ploieşti făcea cercetări la acel moment este cel al evaziunii de 35 de milioane de euro în care au fost ulterior trimişi în judecată, printre alţii, fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu şi omul de afaceri Răzvan Alexe. De altfel, deputatul Sebastian Ghiţă a spus că Răzvan Alexe este unul dintre denunţătorii săi în acest dosar.

Răzvan Alexe mai este denunţător şi în dosarul senatorului Andrei Volosevici. De asemenea, Alexe este trimis în judecată în dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro, dar şi în dosarul de corupţie în care au fost deferiţi justiţiei preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, fiul său, deputatul Vlad Cosma, dar şi un director din CJ Prahova, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel