DNA, cerere urmărire penală a lui Florian Bodog, luată în discuție, luni, în Senat

Florian Bodog
Florian Bodog

Biroul Permanent al Senatului va lua în discuţie, luni, cererea DNA pentru urmărirea penală a fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual.

Conducerea Senatului va transmite cererea Comisiei juridice pentru ca forul legislativ să formuleze un punct de vedere pe care să îl transmită ulterior către plen.

Pe 4 iulie, procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Senatului României să formuleze cererea de urmărire penală faţă de un fost ministru, în prezent senator în Parlamentul României - Senat, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului României în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, anunţă Ministerul Public, potrivit Mediafax.

Vezi și: Florian Bodog răspunde acuzațiilor DNA, în direct. "Să văd dosarul"


Şi DNA a anunţat că desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului.

„Toţi consilierii au avut activităţi pe care le-am fixat eu, m-au ajutat în activitatea mea de ministru, m-au consiliat, mi-au oferit punct de vedere pe domeniul pe care au fost, am avut jurişti, profesori, medici, informaticieni. Aceste acuzaţii nu se susţin şi niciunul dintre consilierii mei nu au luat bani fără să muncească. Pe mine nu m-a întrebat niciun procuror nimic despre acest lucru niciodată", a spus Florian Bodog, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel