DNA cere arestarea preventivă a fiului lui Dan Adamescu

DNA cere arestarea preventivă a fiului lui Dan Adamescu, Bogdan Alexander, în dosarul în care este acuzat că, împreună cu tatăl său, a dat mită 15.000 de euro şi 23.000 de lei judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, de la Tribunalul Bucureşti, pentru soluţii favorabile în dosare de insolvenţă.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de omul de afaceri Bogdan Alexander Adamescu, pentru două infracţiuni de dare de mită, însă până în prezent acesta nu s-a prezentat în faţa anchetatorilor.

Întrucât fiul lui Dan Adamescu s-a sustrat urmăririi penale şi a tergiversat cercetările, procurorii DNA au trimis, vineri, la Tribunalul Bucureşti, cerere de arestare preventivă în lipsă a acestuia, pe o perioadă de 30 de zile de la data punerii în executarea a mandatului.

Potrivit DNA, în lunile iunie şi decembrie 2013, Bogdan Alexander Adamescu, împreună cu tatăl său, a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 de euro şi, respective, 23.000 de lei magistraţilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, judecători la Secţia Civilă a Tribunalului Bucureşti, pentru ca în schimb aceştia să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar era Dan Adamescu.

Cum a apărut dosarul

Dosarul în care procurorii cer arestarea preventivă în lipsă a fiului lui Adamescu s-a constituit în urma disjungerii din dosarul în care au fost trimişi în judecată judecătorii Ion Stanciu, Elena Rovenţa, Mircea Moldovan şi Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucureşti, Dan Adamescu şi mai mulţi practicieni în insolvenţă, în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă.

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost pus recent sub control judiciar pe cauţiune, stabilită la 40 de milioane de lei, în dosarul privind falimentarea Astra. Adamescu este acuzat de procurorii DNA că a administrat defectuos societatea de asigurări, pentru a obţine avantaje personale.

În dosar sunt vizate şi alte persoane, printre care şi fiul lui Dan Adamescu, precum şi oameni din anturajul patronului Astra Asigurări, potrivit unor surse judiciare.

În 3 decembrie 2015, Tribunalul Bucureşti a admis cererea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) de intrare în faliment a Astra Asigurări, însă decizia a fost contestată la instanţa superioară. Curtea de Apel Bucureşti a stabilit pentru 28 aprilie termenul de judecată în acest proces.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel