EXCLUSIV  DNA - CE, infringement România. ”Tu, Putere, n-ai nicio scuză!”

DNA
DNA

Comisia Europeană a declanşat procedura de infringement împotriva României pe Directiva UE privind prezumţia de nevinovăţie şi a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale, care trebuia să fie implementată până în luna aprilie 2018. 

Autorităţile de la Bucureşti au fost înştiinţate de către CE cu privire la declanşarea procedurii din cauza neimplementarii Directivei Europene 343 din 2016. În termen de două luni oficialii trebuie să anunţe ce măsuri iau. 

În acest context, vorbim despre mutarea DNA. Amintim că DNA a dorit să-și mute sediul în Hotelul Triumf. Faptul că DNA nu a fost mutat într-un loc ferit și faptul că inculpați încătușați defilează pe Știrbei Vodă nu este o scăpare, ci o strategie. Dacă s-ar fi mutat sediul DNA în Hotelul Triumf, s-ar fi rezolvat problema dreptului la imagine a persoanelor acuzate, aduse la DNA, fiindcă jurnaliștii nu ar fi avut acces la persoanele aduse sau scoate de la DNA în cătușe. 

”Tu, Putere, n-ai nicio scuză!” 

În ceea ce privește lipsa de măsuri în această problemă acuză, unii comentatori dau vina pe Opoziție sau protestatari. Adevărata vină este la Putere! 

”Aceeași problemă se va putea ridica și când România o să fie nevoită să dea miliarde de euro despăgubiri pentru Roșia Montană. Va fi o sumă mare pe care România o plătește degeaba. În cazul Micula, rămânea ceva după Micula. În cazul Roșia Montană nu rămâne nimic, s-a pierdut șansa de a ecologiza zona, s-a pierdut o uriașă investiție în baraj, șansa de a exploata și de obține redevențe. Nici în cazul Roșiei Montane nu pot fi făcuți vinovați tinerii care au dat cu peturile în asfalt. Putem să-l facem de vină pe Ponta, pentru că voia să câștige alegerile prezidențiale și nu a avut curajul să susțină în Parlament legea, a votat într-un fel ca premier și în alt fel ca parlamentar, putem da vina pe USL, pe Crin Antonescu, care s-a sucit cu această lege, putem să-i facem vinovați pe cei cu putere de decizie care nu și-au exercitat-o. La 20 de milioane de oameni, găsești oricând să dea cu sticla în astfalt. Găsești 200.000. Dacă știi că faci bine și restul vor fi mulțumiți, fă-ți datoria! Helmuth Kohl şi cu Reagan au montat rachetele nucleare în ciuda unei opoziții feroce, cu lupte de stradă, oameni care se legau de șinele de tren, un viitor ministru de Externe a aruncat cu cocktail Molotov. În câțiva ani s-a dovedit că ei aveau dreptate. Nu Opoziția e de vină, nu procurorii. Funcționarii de la UE fac presiuni, mai ales în contextul MCV. Opoziția asta face, blochează, oprește, atacă pe diverse teme. Tu, Putere, trebuie să dai legile care se impun. Scurt! N-ai nicio scuză. Indiferent că au ieșit oamenii în stradă sau nu, tu plătești!” a spus jurnalistul Val Vâlcu, pentru DCNews

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel