DNA: Avocat, trimis în judecată pentru dare de mită

Alina Guşatu, avocat în cadrul Baroului Mureş, a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru dare de mită.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Alinei Guşatu, avocat în Baroul Mureş, în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Procurorii arată în rechizitoriul trimis instanţei că, în perioada 19 august - 3 noiembrie 2015, Alina Guşatu, în calitate de avocat, cu ocazia a trei întâlniri ce au avut loc în biroul său, i-ar fi dat, în trei tranşe, unui lichidator judiciar (martor în cauză), suma totală de 5.500 lei.

"În schimbul acestor bani, martorul, în exercitarea atribuţiilor de lichidator al unei societăţi comerciale aflate în procedura falimentului, urma să nu solicite atragerea răspunderii patrimoniale a administratorului şi să faciliteze vânzarea bunurilor firmei respective la preţuri sub valoarea de piaţă către alţi agenţi economici din grupul controlat de administrator", precizează DNA într-un comunicat.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului, în vederea confiscării sumei de 5.500 lei, aflată în contul unei unităţi bancare, deschis pe numele martorului.

[citeste si]

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Târgu Mureş, cu propunere de a se menţine măsura asiguratorie dispusă în cauză. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel