DNA, anunț de ultimă oră în dosarul lui Vanghelie

foto captură video/ Marian Vanghelie, la DNA
foto captură video/ Marian Vanghelie, la DNA

DNA a extins lista acuzațiilor în dosarul în care acuzat este și Marian Vanghelie, fost primar al Sectorului 5. 

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus extinderea urmării penale față de șase persoane juridice – societăți comerciale cu sediul în municipiul București suspecte de implicare în lanțurile comerciale de fraudare a SC Economat Sector 5, după cum urmează:

- S.C. Dap Team&Partners S.R.L,

- S.C. United Colors Team S.R.L, 

- S.C. Miro Best Print S.R.L, 

- S.C. Trade International Industry S.R.L, 

- S.C. Grivin House S.R.L. 

- S.C. Elsys Power S.R.L.

Fiecare dintre societățile comerciale este suspectată de săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, săvârșită în vederea obținerii unui avantaj patrimonial de către altul. 

Reprezentanților legali ai firmelor – persoane juridice – având calitatea de suspect li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. 

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.” anunță DNA. 

Amintim că DNA a anunțat, în 13 ianuarie 2022, că urmărește penal 22 de persoane, între acestea numărându-se și fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie. În calitate de consilier în Consiliul Local al Sectorului 5, Marian Vanghelie este acuzat de procurori de trafic de influență în formă continuată, constituirea unui grup infracțional organizat, dar și de instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. Anchetată este și o rudă a lui Marian Vanghelie. În același dosar, vizat este și directorul general al Economat Sector 5, Marian Petre, precum și Marian Țigănuș în calitate de viceprimar al Sectorului 5. Lista continuă până la 22, după cum arată comunicatul DNA, pe care-l puteți consulta mai jos.   

Faptele pe scurt, după cum reies din comunicatul DNA. Vanghelie, la vârful ierarhiei

Marian Vanghelie este acuzat că-n calitate de consilier local Sector 5 ar fi pus bazele unui grup infracțional organizat, împreună cu Marian Petre, directorul general al Economatului, și cu un om de afaceri. Gruparea ar fi acționat în perioada 2018 - 2020. Marian Vanghelie este văzut de anchetatori ca fiind ”vârful ierarhiei”. Scopul grupării ar fi fost obținerea de foloase pentru firmele controlate de către Marian Vanghelie, dar și pentru firmele celorlalți implicați, prejudiciat fiind Economat Sector 5, unde acționar majoritar este chiar Consiliul Local Sector 5. Foloasele obținute de firmele anterior menționate s-ar fi făcut prin achiziții de bunuri nelegale la prețuri supraevaluate, acuză DNA. S-ar fi cumpărat patinoare artificiale, tarabe, nebulizatoare, agende, bomboane și dulciuri, cântare comerciale, măști FFP2 și geluri dezinfectante, dar și altele, de la societățile controlate de cei care astăzi au intrat în vizorul DNA. Mai departe, societatea ar fi revândut produsele la prețuri supraevaluate către aproape toate entitățile din subordineea Primăriei Sectorului 5 sau a Consiliului Local Sector 5. Grupul ar fi avut o structură bine determinată ”dată de rolul pe care fiecare membru îl avea în desfășurarea activității infracționale.”

Ar fi existat, conform DNA, prețuri și de 31 de ori mai mari decât prețul la care a vândut furnizorul. Prin demersurile menționate mai sus ar fi fost produs un prejudiciu estimat în valoare totală de peste 256 milioane lei.

Citește mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel