DNA, anunț după sentințele din dosarul Microsoft

Procurorii DNA contestă sentințele date de Înlta Curte de Casație și Justiție în Dosarul Microsoft, în care Dorin Cocoș, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu au fost condamnaţi la închisoare cu executare.

Direcția Națională Anticorupție a făcut apel în dosarul Microsoft, a anunțat vineri procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, scrie Agerpres.

"În cursul zilei de azi am înregistrat la ÎCCJ cererea de apel, urmează să motivăm în zilele următoare, după ce o să analizăm și motivarea instanței de judecată", a declarat Kovesi, după ce a participat la bilanțul Inspecției judiciare a CSM, întrebată dacă DNA va contesta condamnările din dosarul Microsoft.

Ea a spus că nu comentează soluția instanței. "Nu pot să comentez soluția instanței. Ce avem de comentat o să comentăm în scris atunci când vom depune motivarea pentru cererea de apel", a răspuns șefa DNA, întrebată dacă i se par mici condamnările în dosarul Microsoft.

Instanța supremă i-a condamnat, joi, pe fostul primar al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan "Pinalti", la 3 ani de închisoare cu executare, iar pe Dorin Cocoș și Gabriel Sandu la câte 2 ani de închisoare cu executare în dosarul Microsoft. Omul de afaceri Nicolae Dumitru a fost condamnat la un an și șase luni închisoare cu suspendare. 

[citeste si]

În cazul omului de afaceri Nicolae Dumitru, instanța a dispus un termen de supraveghere de 3 ani, acesta fiind obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de 90 de zile în cadrul Administrației Domeniului Public sector 2. De asemenea, judecătorii au decis încetarea măsurii controlului judiciar.

Magistrații au mai decis ca din pedepsele primite de Dorin Cocoș, Gabriel Sandu și Gheorghe Ștefan să fie scăzute perioadele în care aceștia au stat în arest preventiv și arest la domiciliu (aproximativ 8 luni pentru fiecare), fiindu-le interzisă exercitarea unor drepturi civile pe o perioadă de 2 ani, după executarea închisorii.

În plus, judecătorii au dispus confiscarea următoarelor sume: un milion de euro de la Dumitru Nicolae; 2.196.035 euro de la Gabriel Sandu; 3.700.000 euro de la Dorin Cocoș; 3.996.360 euro de la Ștefan Gheorghe.

Totodată, a fost menținut sechestrul asigurător pe bunurile inculpaților.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel