DNA, anunț de ultimă oră. A fost reținut pentru 24 de ore

Procurorii DNA au dispus, marți seară, reținerea pentru 24 de ore a unui inculpat.

Este vorba despre Cristinel Toader, director general al Poliției Locale Ploiești, acuzat de șantaj (4 fapte), folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (3 fapte), efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț, incompatibile cu funcția deținută, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (12 acte materiale).

Cristinel Toader este acuzat că, între 2013 și 2014, i-a constrâns pe membrii comisiilor de examinare să-i pună la dispoziție subiectele de la concursurile organizate pentru ocuparea unor postui vacante, pe care le-a dat mai mai multor candidați, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 200 și 1000 de euro. 

Procurorii DNA arată în comunicat că "pentru un concurs organizat în luna ianuarie 2014 pentru ocuparea funcției de șef serviciu, Toader Cristinel a contactat persoana care candida pentru postul respectiv, de la care a pretins și a primit suma de 1000 euro în schimbul furnizării subiectelor pentru proba scrisă a concursului. Pentru a obține subiectele, inculpatul Toader Cristinel l-a constrâns prin amenințare cu pierderea postului pe un membru în comisia de examinare, cel care a și conceput subiectele și care, în urma amenințărilor, le-a pus la dispoziția șefului său". Situația s-a repetat și-n martie 2014, când Cristinel Toader a primit 200 de euro.

În 5 august, Cristinel Toader urmează să fie prezentat Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel