DNA: Administrator judiciar reţinut pentru luare de mită în Alba Iulia

Un administrator judiciar al unei societăţi comerciale a fost reţinut, miercuri, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzat de luare de mită. 

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii DNA Alba Iulia au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de miercuri, a unui administrator judiciar al unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, şi a unei alte persoane - pentru complicitate la luare de mită. Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în perioada 2017-2019, acesta ar fi pretins de la administratorul unei firme aflate în reorganizare (martor în cauză) să-i remită o sumă de bani, reprezentând echivalentul a 5% din totalul datoriilor (aproximativ 4.000.000 lei) prevăzute în planul de reorganizare, pentru ca în schimb să nu îşi îndeplinească obligaţiilor legale în cadrul procedurii reorganizării, prin inacţiunile sale încălcând prevederile Legii nr.85/2014 atât în relaţia cu debitorul, cât şi cu instanţa judecătorească.

'Banii pretinşi au fost remişi de omul de afaceri, după cum urmează: în perioada martie-aprilie 2017, suma de 20.000 de lei în numerar; spre sfârşitul anului 2017 a prestat lucrări de asfaltare în cuantum de 39.746 lei în beneficiul unei firme ce aparţinea unei rude a inculpatului, contravaloarea lucrărilor fiind achitată ulterior de beneficiar administratorului judiciar, la începutul lunii august 2019; a efectuat lucrări de pavare a două curţi aferente imobilelor deţinute de inculpat, lucrări în valoare totală de 33.000 de lei, la data de 30 august 2019, suma de 5.000 lei', precizează anchetatorii.

Potrivit DNA, o altă tranşă de bani, în valoare de 20.000 euro, i-a fost remisă bărbatului marţi, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. 'De menţionat este faptul că, înainte de intervenţia procurorilor anticorupţie, administratorul judiciar i-a dat banii primiţi cu titlu de mită celeilalte inculpate, care i-a ascuns în trusa medicală de prim-ajutor a autoturismului personal', menţionează procurorii. Cei doi inculpaţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile,potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel