DNA, acuze în dosarul Casei de Sănătate: Bugetul folosit pentru alte activități

Bogdan Cotigă / 19 iul 2018 / 15:43 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

DNA susține că bugetul gestionat de Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) a devenit o sursă de finanţare pentru alte activităţi, prin 'corupţia sistemică' a funcţionarilor publici.

Potrivit rechizitoriului DNA, au fost trimişi în judecată 90 de inculpaţi, între care se află membri din conducerea CNAS, Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) şi funcţionari din aceste instituţii, în dosarul decontărilor fictive de servicii medicale.

În acest dosar, 31 de firme şi 59 de persoane au fost trimise în judecată pentru activităţi ilegale prin care peste 20 de milioane de lei din fondurile CASMB au fost fraudate prin decontatea unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu fictive.

În concret, arată anchetatorii, numirea şi promovarea funcţionarilor CNAS ar fi fost efectuată pe criterii clientelare, iar 'preţul' ocupării funcţiilor ar fi fost plătit prin 'protecţia' asigurată furnizorilor de servicii medicale, în scopul obţinerii, ca foloase necuvenite, de către aceştia din urmă a unor sume de bani din FNUASS.

DNA arată că 'fenomenul decontărilor nelegale' din FNUASS este invizibil la nivel de acces la informaţiile publice deoarece operaţiunile se validează printr-o platformă informatică vizibilă de un număr foarte mic de funcţionari. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24