DNA a reținut-o pe judecătoarea Veronica Cîrstoiu, acuzată de luare de mită

Judecători
Judecători

Judecătoarea Curții de Apel București, Veronica Cîrstoiu, a fost reținută, vineri, de procurorii anticorupție, fiind acuzată că a primit mită în valoare de un milion de euro pentru a da verdicte favorabile în spețe penale.

Magistratul urmează să-și petreacă următoarele 29 de zile în arest preventiv, transmite DNA într-un comunicat. Secția de procurori a CSM a încuviințat, la solicitarea DNA, reținerea și arestarea judecătoarei de la CAB - Secția I penală, acuzată de luare de mită și trafic de influență, scrie Agerpres.

Fiul Veronicăi Cîrstoiu, Florin Cergan, a fost deja reținut pentru complicitate la trafic de influență și urmează a fi prezentat parchetului cu propunere de arestare preventivă.

Conform rezoluției de începere a urmării penale, au existat care persoane i-au trimis judecătoarei, prin intermediar și în mai multe tranșe, bani în cuantum de un milion de euro în scopul obținerii unor soluții favorabile în cauze penale. ”În acest context, la seara zilei de joi, una din tranşele de bani, în cuantum de 50.000 euro, a fost primită de Florin Cergan pentru a o remite mamei sale Veronica Cîrstoiu. Aceasta, la rândul său, potrivit înţelegerii cu persoanele implicate şi interesate, urma să transmită această tranşă unuia dintre judecătorii învestiţi cu judecarea uneia dintre cauzele respective”, spune DNA. Cu această ocazie procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Procurorii au colaborat pentru acest dosar cu Serviciul Român de Informații și Direcția Generală Anticorupție. La acest caz a fost nevoie de intervenția sub acoperire a unor investigatori ai DGA, dar și a unor ofițeri de la alte structuri din cadrul Direcției, care au lucrat timp de aproximativ trei luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel