DNA a descins la primăria din Cluj

DNA a descins, miecuri dimineață, la primăria din Cluj Napoca, într-un dosar de luare de mită.

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Cluj fac verificari, în această dimineata, la Primaria Cluj-Napoca, într-un dosar privind proiectul de ticketing initiat de municipalitate pentru modernizarea sistemului de vânzare a biletelor de transport în comun de catre compania de transport public.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca procurorii verifica documente privind implementarea proiectului de ticketing, care vizeaza modernizarea sistemului de vânzare a biletelor de transport în comun de catre compania de transport public.

Conform surselor citate, procurorii DNA au mers la sediul Primariei Cluj-Napoca, pentru a verifica documente legate de acest proiect, dar se fac verificari si în teren, în statiile de transport în comun, unde sunt amplasate noile automate pentru bilete.

Proiectul de ticketing fost lansat în 9 septembrie, fiind finantat din fonduri europene în valoare de 33,6 de milioane de lei. Acesta prevede instalarea a 61 de automate de vânzare a biletelor si instalarea de validatoare în mijloacele de transport în comun. Acesta mai prevede modernizarea a 87 de statii de transport în comun, montarea a 74 de panouri de afisaj în stații care vor furniza informatii legate de timpul estimat de sosire în statie a mijloacelor de transport în comun, amplasarea a 136 de validatoare a legitimațiilor de calatorie în statii si a 327 de validatoare în mijloacele de transport în comun, achiziționarea a 20 de terminale portabile pentru controlorii de bilete.

Procurorii DNA au facut percheziții la Primaria Cluj-Napoca și în 7 octombrie, într-un dosar vizând contracte încheiate de administrația locala pentru servicii de deratizare si dezinsectie prestate de firma Coral Impex. Atunci au fost vizate și primariile Alba Iulia, Sibiu, Târgu Mureș și Zalau.

Luare de mită

În acest dosar, șeful Serviciului Tehnic de la Primaria Cluj-Napoca si un consilier de la acelasi serviciu sunt cercetati de DNA Cluj pentru luare de mita, dupa ce ar fi primit de la reprezentanti ai Coral Impex sume de bani si produse pentru a-si îndeplini atributiile în favoarea firmei de deratizare si dezinsectie.

Potrivit DNA, în perioada 2013-2015, persoane reprezentând SC Coral Impex SRL Ploiesti ar fi oferit diferite sume de bani si bunuri cu titlu de mita unor functionari din cadrul institutiilor publice din mai multe judete, cu care societatea respectiva derula relatii contractuale de prestari de servicii (dezinsectie, dezinfectie si deratizare).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel