Dmytro Kuleba: Cererea Moldovei și Georgiei de aderare la UE arată ca o încercare de a face autostopul la un tren ucrainean de mare viteză către Bruxelles

Dmytro Kuleba: Cererea Moldovei și Georgiei de aderare la UE arată ca o încercare de a face autostopul la un tren ucrainean de mare viteză către Bruxelles  /  Sursă foto: Facebook Dmytro Kuleba
Dmytro Kuleba: Cererea Moldovei și Georgiei de aderare la UE arată ca o încercare de a face autostopul la un tren ucrainean de mare viteză către Bruxelles / Sursă foto: Facebook Dmytro Kuleba

Ministrul Afacerilor Externe de la Kiev nu își dorește ca Republica Moldova și Georgia să aibă un parcurs similar cu Ucraina în Uniunea Europeană.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, afirmă că cererea de aderare la Uniunea Europeană a Ucrainei, trebui examinată separat de cele ale Moldovei sau Georgie, transmite interfax.com.ua. „Cererea Ucrainei de aderare accelerată la UE trebuie luată în considerare separat de cererile Georgiei și Moldovei”, a menționat șeful diplomației de la Kiev.

„Cu tot respectul față de partenerii noștri georgiani și moldoveni, cererea Moldovei și Georgiei de aderare la UE arată acum ca o încercare de a face autostopul la un tren ucrainean de mare viteză către Bruxelles. Cererea Ucrainei de aderare accelerată la UE trebuie luată în considerare separat de cererile Georgiei și Moldovei”, a declarat luni Kuleba într-un comentariu pentru sursa citată.

Acesta a mai spus că apreciază solidaritatea georgienilor și moldovenilor cu Ucraina și sunt recunoscători pentru ajutorul umanitar oferit, dar potrivit lui „din păcate, nici Georgia, nici Moldova nu au susținut noile sancțiuni ale UE împotriva Rusiei pentru crimele sale de război”, iar o astfel de poziție nu corespunde „relațiilor de parteneriat dintre Ucraina, Georgia și Moldova în cadrul „trio-ului asociat”.

Cererea Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană va fi discutată în „zilele următoare”, a spus luni președintele Consiliului European, Charles Michel.

Republica Moldova și Georgia au semnat cererile de aderare la UE

 

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană, la data de 28 februarie.

Pe 1 martie, parlamentarii europeni au votat pentru adoptarea Rezoluției intitulate „Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei”. Documentul a acumulat 637 de voturi pro și 13 contra. Alți 26 de deputați ai Parlamentului European au lipsit de la procedura de vot.

La data de 3 martie, Republica Moldova a semnat cererea de aderare la UE (vezi AICI).

În aceeași zi premierul georgian Irakli Garibașvili a semnat astăzi cererea pentru demararea procedurii speciale de recunoaștere a țării sale drept candidat la aderarea la Uniunea Europeană, scrie Unimedia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel