Dmitri Peskov se declară degustat de viziunile lui Alexei Navalnîi. "Este responsabil pentru acțiunile sale conform legii"

Sursă foto: Facebook Alexei Navalnîi
Sursă foto: Facebook Alexei Navalnîi

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Alexei Navalnîi a fost condamnat la închisoare pentru că este  responsabil pentru acțiunile sale conform legii.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat într-un interviu acordat publicaţiei Argumentî şi Faktî că opozantul Alexei Navalnîi este un cetățean obișnuit al țării, care „este responsabil pentru acțiunile sale conform legii.", citează Interfax.

"A fost profitabil pentru autorități să tolereze un cetățean al Federației Ruse care, având două pedepse cu suspendare, a fost eliberat? Avem peste zece mii de oameni anual, după ce a primit o a doua pedeapsă cu suspendare, intră în închisoare. Dar el a rămas liber.", a spus Peskov atunci când a fost întrebat despre condamnarea lui Alexei Navalnîi. 

Când a fost întrebat despre natura atipică a cazului lui Navalnîi, Peskov a obiectat: "În ce se deosebește de tine și de mine? De ce noi respectăm legea, dar el nu ar trebui?"

 

Peskov, degustat de viziunile lui Alexei Navalnîi



"Acest cetățean, desigur, este atipic din cauza viziunii sale asupra lumii, ceea ce mă dezgustă, dar este cetățean al Federației Ruse, este responsabil pentru acțiunile sale conform legii.", a spus Peskov, care, la fel ca și Vladimir Putin, a evitat să îi pronunțe numele lui Alexei Navalnîi, deși vorbea despre el.

Întrebat dacă Kremlinul permite reluarea protestelor înainte de alegeri, Peskov a răspuns că activitatea politică crește întotdeauna în timpul campaniilor electorale. El a adăugat că nu are nicio îndoială că „dacă vor avea loc provocări, acestea vor fi suprimate”.

La începutul lunii octombrie 2020, după ce Navalnîi a spus că președintele rus Vladimir Putin este vinovat de otrăvirea sa, Peskov a declarat că opozantul „vrea să se pună la egalitate cu prima persoană a statului, să pretindă un fel de participare la lupta politică". El a spus atunci că nu va mai comenta subiectul Navalnîi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel