DJ-ul de la 'Un show păcătos', interviu: Chiar m-am întrebat de câte ori m-am expus riscului-exclusiv

Au trecut mai bine de trei ani de când este în marea echipă de la Antena 1.

În fiecare noapte, Silviu Andrei aduce în platoul de la "Un show păcătos" cea mai bună muzică a momentului. Vine din Iași, este al naibii de modest și vorbește cu mult suflet despre munca sa pe care o face cu atâta drag încât a uitat că este muncă. DJ-ul 'păcătos' a acordat un interviu în exclusivitate pentru DC News în care a povestit detalii neștiute despre cariera sa. În rândurile de mai jos, îl veți descoperi pe omul Silviu Andrei, omul fără de care "Un show păcătos" nu ar mai fi la fel.

DC News: O întrebare de început: ce înseamnă să fii DJ? Mulţi ştiu puţine lucruri despre meseria aceasta şi confundă DJ-ul cu orice băiat care pune muzică într-un mic local, doar pentru că are PC şi boxe.

Silviu Andrei: Da, este ilară confuzia. Trăim în era confuziilor majore. Cu toate astea nu am nicio îndoială că sunt persoane care nu ne vor lua "la grămadă". A fi DJ este o formă de artă. Presupune multă cultură muzicală, mii de ore de audiţie şi selecţie muzicală, presupune exerciţiu zilnic, creativitate, inspiraţie şi mai ales încredere în sine. Suntem obişnuiţi să optăm pentru lucruri ieftine pentru că nu avem cultura plăţilor pentru servicii corecte şi de calitate. DJ-ul practică o formă de artă ce se regăseşte în zona serviciilor către public (de la club, la evenimente private etc). Nu oricine deţine tehnologic posibilitatea de a propaga semnale sonore într-un ambient poate fi considerat DJ. Pe scurt, un om care înţelege că are nevoie de un show bun muzical la evenimentul pe care îl organizează va alege un DJ recunoscut, cu carte de vizită în domeniu şi nu un pseudo DJ care se va prostitua cerând o sumă derizorie la pachet cu probabil alte servicii...

DC News: Când spui DJ, nu are cum să nu îţi vină în minte numele: Silviu Andrei. Câtă muncă este în spatele acestui succes al dumneavoastră?

(w670)

Silviu Andrei: Asocierea mă onorează, mulţumesc. În spatele succesului sunt 23 de ani de radio, câţiva ani buni de televiziune, sute de evenimente pentru corporaţii mari naţionale şi internaţionale, evenimente private, interne şi externe. Zilnic petrec 4-5 ore ascultând muzică, producţii noi, artişti noi, caut trenduri noi muzicale, discut cu oameni din domeniu, caut tehnlogie, o aplic și așa mai departe.

DC News: Care este cea mai frumoasă parte în a fi DJ?

Silviu Andrei: Cel mai frumos lucru atunci când eşti DJ este momentul în care tu "cânţi" piesele preferate ale publicului, iar energia pe care o simţi venind de la ei te cuprinde oferindu-ţi o stare de bucurie enormă. 'Asta-i esenţa. DJ-ul se hrăneşte cu satisfacţia publicului, cu extazul lui.

DC News: Să fii DJ pare obositor (să fii DJ păcătos pare şi mai şi). V-aţi simţit vreodată atât de extenuat încât să spuneţi gata, de mâine mă apuc de altceva?

(w670)

Silviu Andrei: Aşa e, nu e tocmai o meserie uşoară. Asta pentru că presupune multe deplasări, nopţi pierdute în condiții diverse. Unele chiar riscante şi aici dau exemplul #colectiv. Chiar m-am întrebat de câte ori în aceşti ani m-am expus riscului. Mulţumesc că nu s-a întâmplat nimic rău. Mă simt norocos. Nu m-am gândit niciodată până acum să renunţ la ceva ce-mi aduce satisfacţie. Oboseala e o stare de moment. Mental sunt fresh mereu.

DC News: Care a fost momentul când v-aţi dat seama că lucrurile încep să meargă bine pentru dumneavoastră în carieră?

Silviu Andrei: Momentele de acest gen au fost mai multe. Am citit în ochii oamenilor că ceea ce le pot eu oferi este pe gustul lor. Asta mi-a dat încredere şi mi-a întărit starea de spirit făcându-mă de fiecare dată să vreau mai mult de la mine.

DC News: Aţi da Bucureştiul pe Iaşi? V-aţi întoarce acolo?

Silviu Andrei: Eh, asta e o întrebare grea. Iaşul este inima mea şi sufletul meu. Bucureştiul este ca un părinte bun adoptiv pentru mine. Le iubesc deopotrivă.

DC News: S-au împlinit trei ani de când sunteţi sunteţi în echipa "Un show păcătos". Cum descrieţi această perioada şi cum v-a schimbat experienţa "Un show păcătos"?

(w670)

Silviu Andrei: Au trecut deja trei ani? Sunt deja trei ani superbi într-o echipă profesionistă. Facem cel mai urmărit show de noapte al românilor. Cu ce-şi doresc ei. Sunt mândru să fac parte din această echipă şi sper că venirea mea în show a fost trecută la capitolul "plus valoare". Mă bucur că aduc românilor în fiecare seară muzica pe care o aşteaptă, multe premiere pe care radiourile nu le pot difuza din cauza formatelor şi a politicilor de programe. Mă bucur că am această libertate şi posibilitate de a impriviza enorm şi de a arăta ce înseamnă un DJ protrivit în show-ul potrivit.

VEZI ȘI: MARA BĂNICĂ, INTERVIU. De la jurnalismul de război, la presa mondenă. Dezvăluiri emoționante cu Mara Bănică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel