EXCLUSIV  Divorțul, o răzbunare sau dovadă de neputință? Radu Leca: Ai pierdut foarte mulți ani, fără ca el să merite nici măcar litera "M" de la minunat

Divorțul, o răzbunare sau dovadă de neputință? Radu Leca: Ai pierdut foarte mulți ani, fără ca el să merite nici măcar litera "M" de la minunat / Foto: Pixabay, de jhenning
Divorțul, o răzbunare sau dovadă de neputință? Radu Leca: Ai pierdut foarte mulți ani, fără ca el să merite nici măcar litera "M" de la minunat / Foto: Pixabay, de jhenning

Psihologul Radu Leca a vorbit la DC NEWS despre cauzele divorțului.

Radu Leca realizează emisiunea "Ultrapsihologie" de la DC News TV, iar în cadrul ediției de astăzi, psihologul a vorbit despre divorțuri, explicând și dacă o relație stricată poate fi cumva reparată. În plus, Radu Leca a explicat și de unde vine dorința de separare, dacă dorința de a divorța este dictată de răzbunare sau de neputință.

"Dorința de a divorța este dictată și de neputință, dar și de dorința de răzbunare. Te simți neputincios că ai pierdut foarte mulți ani, te simți neputincios că nimeni nu îți mai dă anii ăștia înapoi. Răzbunarea e așa: Și eu vreau ca tu să simți ceea ce am simțit eu. Și eu vreau ca tu să fii umilit atât de tare, pe cât m-ai umilit tu, dar nu de mine deoarece asta ar însemna să îți dau energia mea. Neputința spune așa: Nu cred că sunt în stare să divorțez, dar vreau să divorțez. Nu cred că știu cum se divorțează, dar nu mă duc nici măcar la un avocat. Nu vreau să divorțez de tine, nu știu să divorțez de tine, nu înțeleg cum trebuie să divorțez de tine, nu simt că trebuie să divorțez de tine, nu vreau să am nicio legătură cu tine.

Radu Leca: Extremă, asta este neputința

Baam, extremă, asta e neputința. Neputința e așa: cine sunt, cum sunt, când sunt. Cum sunt? Neputincios. Cine sunt? Neputinciosul. Unde sunt? Într-un nivel de neputință. De ce?

Este mai simplu să stai într-o zonă de neputință și de confort în care tu nu exiști, iar partenerul de lângă tine reprezintă tot universul tău. pentru el gătești, pentru el speli, pentru el faci curat, pe el îl îmbraci, pe el îl iubești, pe el îl susții, lui îii spui cât de grozav e fără ca el să fie grozav, lui îi spui cât de minunat e, fără ca el să merite nici măcar litera "M" de la minunat, lui îi spui cât de uluitor este sexual fără ca el să depună cel mai mic efort în a avea o viață sexuală de cuplu sănătoasă. Și brusc, există această posibilitate, ca bunul Dumnezeu să-ți scoată în cale un om față de care nu ai simțit cea mai mică atracție, niciodată, pur și simplu îți plăcea cum vorbește sau îți plăcea cum gândește, sau îți plăcea cum scrie.

Când apare furie și dorința de răzbunare

Și cu el te conectezi cum nu ai mai făcut-o niciodată cu nimeni, și îți dai seama de toate elementele pe care tu le-ai pierdut din totdeauna până în prezent, iar dorința de răzbunare aplatizează total neputinciosul.

Neputinciosul dispare din universul tău și apare furiosul. Este un prag destul de neevident deoarece sunt puțini specialiști care acceptă ideea că neputința se transformă în furie. Mai întâi se transformă în furie pentru tine, pentru cel neputincios, tu îți dai seama că tu ai greșit și atunci te înfurii pe tine, după care ea se externalizează", a explicat psihologul Radu Leca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel