Divorțul lui Putin, subiect de carte. Volumul, refuzat de editurile ruse

Scriitoarea rusă Olga Kucikina încearcă fără succes să-și publice noul volum, "Noaptea stewardesei", despre viața de cuplu și divorțul liderului forte de la Kremlin, Vladimir Putin, întrucât toate editurile cărora s-a adresat au respins manuscrisul, a relatat duminică postul de radio Echo Moskvî, în pagina sa electronică.

Kucikina, fostă editorialistă la ziarul popular Komsomolskaia Pravda, crede că editorii se tem de răzbunarea Kremlinului, scrie Agerpres. Autoarea își definește volumul drept un roman documentar scris de un contemporan bine informat. Cu toate acestea, ea spune că nu înseamnă că această carte se bazează pe informații din interior, ci pe surse publice.

Protagonista cărții apare sub apelativul de Drujocek, așa cum Putin o numea pe vremuri pe Liudmila, iar pe partenerul acesteia îl numește Mona Lisa, întrucât prozatoarea găsește asemănări între surâsul Giocondei și cel al președintelui rus.

În opinia autoarei, Liudmila Putina, care în tinerețe a fost însoțitoare de bord, a fost cea care a inițiat divorțul după 30 de ani de căsnicie, întrucât dezaproba unele acțiuni ale soțului ei în cea mai înaltă funcție în stat. Chiar dacă la prima vedere Liudmila pare o femeie neînsemnată, ea este o femeie cu un caracter puternic, care timp de 30 de ani a fost efectiv 'în serviciul' soțului său.

[citeste si]

Chiar dacă volumul nu este un de tip documentar, ci ficțiune ('o umbră de proză', după spusele autoarei), o serie de fapte reale sunt intercalate în țesătura narațiunii.

Presedintele rus Vladimir Putin a divorțat oficial în 2014 de Liudmila, de care era despărțit de mai mulți ani. Cuplul are două fete, Maria (născută în 1985) și Katerina (născută în 1986). Actualului președinte rus i se atribuie o relație de dragoste cu fosta gimnastă Alina Kabaeva, cu care ar avea chiar și copii, dar nimic concret nu se cunoaște.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel