Divergenţe MAJORE post-Brexit. UE, PROPUNERE pentru Marea Britanie

Brexit
Brexit

Guvernul Boris Johnson susţine că Uniunea Europeană a venit cu o propunere de acord ”inferior” pentru Marea Britanie, după Brexit. 

Guvernul Boris Johnson a comunicat, vineri după-amiază, că este "determinat" să ajungă la un acord comercial cu Uniunea Europeană post-Brexit, deşi sunt "divergenţe majore", iar Bruxellesul propune un acord "inferior" faţă de cele semnate cu alte ţări.

Uniunea Europeană propune Marii Britanii un acord comercial "mult inferior" faţă de cele semnate cu alte ţări, susţine Downing Street, conform Agenţiei France-Presse şi cotidianului Le Figaro.

Ce susține Guvernul britanic

"Sunt divergenţe majore de principiu. Trebuie să avansăm în mod constructiv. Marea Britanie rămâne determinată să ajungă la un compromis pentru baza unui acord de liber-schimb", a precizat Guvernul de la Londra.

Uniunea Europeană denunţă "calendarul riguros" fixat de Guvernul Boris Johnson pentru negocierile pe tema relaţiilor post-Brexit, avertizând Marea Britanie că nu va accepta niciun parteneriat viitor dacă nu vor fi întrunite condiţiile de reciprocitate, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel