Distrugere habitat natural. Primăria Bistrița, acuzată de infracțiune

Primăria municipiului Bistriţa este acuzată de Garda de Mediu că, odată cu tăierea a patru arbori din pădurea-parc Schullerwald, a distrus şi habitatul unei specii rare de gândac - "Croitorul stejarului", protejată la nivel european.

Şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud, Gabriel Petraş, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că a fost sesizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean, pentru că fapta comisă reprezintă o infracţiune.

Adresă către organele de anchetă

„Am constatat că a fost distrus habitatul şi trei gândaci erau decedaţi, motiv pentru care, fapta constituind infracţiune, s-au trimis adresă şi toate documentele către Inspectoratul de Poliţie", a spus Petraş.

Sesizarea a fost înregistrată la poliţie la sfârşitul săptămânii trecute, după ce la rândul său Garda de Mediu a fost sesizată de un biolog bistriţean, la mijlocul lunii aprilie, atunci când au fost tăiaţi cei patru stejari.

Copacii au fost tăiați în mod legal

Şeful Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud spune că nu era cunoscut faptul că stejarii din pădurea de lângă municipiul Bistriţa adăpostesc această specie rară de gândaci.

Au fost verificate şi condiţiile în care s-a dispus tăierea celor patru stejari, constatându-se că operaţiunea s-a făcut cu acte legale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel