Distrugătoare SUA în Marea Neagră, răspuns RUSIA

Rusia se arată preocupată în legătură cu prezenţa distrugătoarelor SUA în Marea Neagră, conform lui Evgheni Serebrennikov.

Afirmaţiile Statelor Unite potrivit cărora Rusia îşi sporeşte capacităţile în Marea Neagră sunt 'clar o minciună', a declarat marţi, pentru agenţia de presă oficială rusă RIA Novosti, Evgheni Serebrennikov, vicepreşedintele Comisiei pentru apărare şi securitate din Consiliul Federaţiei (camera superioară a parlamentului), în contextul în care două distrugătoare americane se află în prezent în Marea Neagră.

'În ultimul timp, din partea SUA s-au făcut auzite o serie de acuzaţii la adresa Rusiei, ba vizând întărirea capacităţilor nucleare ruse, ba acum o creştere a prezenţei militare ruse în Marea Neagră', a afirmat senatorul rus, potrivit căruia astfel de atacuri reprezintă o încercare de a distrage atenţia de la propria consolidare de forţe şi a prezenţei militare a SUA în zonă. Serebrennikov a afirmat că Washingtonul încearcă 'să folosească această minciună pentru a exercita presiuni politice asupra Rusiei'.

Distrugătorul american DDG-64 Carney a intrat duminică în Marea Neagră pentru a se alătura distrugătorului DDG-71Ross, aminteşte RIA Novosti, care scrie că ambele nave sunt echipate, între altele, cu rachete de croazieră Tomahawk. Potrivit presei internaţionale, care citează o sursă a Pentagonului, Washingtonul îşi întăreşte prezenţa în Marea Neagră pentru a 'contracara acumularea de forţe de către Rusia în această regiune', a mai scris agenţia rusă de presă.

Protest faţă de consolidarea de forţe maritime americane

Moscova trebuie să exprime un protest faţă de consolidarea de forţe maritime americane în apele Mării Negre, a declarat marţi Aleksei Cepa, vicepreşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus).

'Prezenţa forţelor navale americane este limitată de tratate aferente. Aceasta nu este altceva decât o escaladare a unei situaţii şi aşa complicate în lume', a afirmat Cepa, apreciind că aceste acţiuni ale Washingtonului sunt 'un zdrăngănit de arme' ce nu va duce la nimic bun în situaţia actuală internaţională. Totuşi, cele două distrugătoare americane, care se află acum în Marea Neagră, nu reprezintă o ameninţare gravă la adresa Rusiei, care dispune de un grup de forţe mult mai important în regiune, a declarat marţi pentru RIA Novosti amiralul Vladimir Valuiev, fostul comandant al Flotei Rusiei din Marea Baltică.

[citeste si]

Potrivit acestuia, cele două distrugătoare americane se află sub o monitorizare permanentă din partea Rusiei, indicând că navele americane sunt urmărite constant de sistemele de observare ruseşti 'spaţial (satelit), radar (tactic)', de echipamente situate atât pe nave, cât şi pe submarine, inclusiv pe nave civile, care trec prin zonă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel