Distincție importantă pentru maestrul Gheorghe Zamfir

Bogdan Bolojan / 14 oct 2016 / 07:32 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Gheorge Zamfir a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Ovidius din Constanța. Titlul vine ca urmare a meritelelor deosebite în dezvoltarea și internaționalizarea muzicii românești. 

Senatul Universității Ovidius din Constanța a organizat ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa maestrului Gheorghe Zamfir, în semn de recunoaștere a carierei sale excepționale, atât în planul virtuozității muzicale interpretative și componistice, cât și pentru meritele deosebite în dezvoltarea și internaționalizarea muzicii românești, relatează reporterntv.ro

Maestrul Zamfir a înregistrat, până în prezent, peste 160 de albume și a vândut peste 120 milioane de discuri pe întreg globul. Acesta a obținut mai mult de 120 de discuri de aur și de platină, dintre care patru discuri de aur în Africa de Sud, patru discuri de platină în Noua Zeelandă, patru discuri de aur în Australia, 15 discuri de platină în Canada, doborând recordurile vremii, cu cinci milioane de discuri vândute, și două discuri de aur în Statele Unite ale Americii.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27