Dispute politice în Vrancea după o intervenţie a jandarmilor care au legitimat copiii pe stradă

Cătălin Toma, preşedintele CJ Vrancea, a transmis un răspuns oficial după ce doi politicieni locali, Cristinel Irimia şi Toader Constantin au reclamat faptul că, zilele trecute, jandarmii au intervenit pe străzile din Focşani şi au legitimat mai mulţi copii şi adolescenţi care se plimbau.

După ce persoanele amintite mai sus s-au plâns de modul în care jandarmii i-au tratat pe copii, Consiliul Judeţean Vrancea a venit cu un răspuns oficial legat de cazul respectiv. 

"Îi solicit public șefului Jandarmeriei vrâncene, colonel Adrian Babiș, să explice CU CE DREPT jandarmii din subordinea sa mi-au oprit fiica de 16 ani pe stradă în această seară, FĂRĂ NICIUN MOTIV, și pe alte două colege cu care se plimba, legitimându-mi copilul care a ieșit cu aprobarea mea din casă pentru a se relaxa după atâtea ore online. Fiica mea purta mască și se plimba alături de prietenele ei în momentul în care a fost oprită de jandarmi pe B-dul Gării, de parcă ar fi fost infractoare, fiind întrebată dacă se duce la protest în Piața Unirii. Deși le-a precizat că nu este interesată de vreun protest (habar nu avea că ar fi așa ceva în Piața Unirii) și că doar își face plimbarea de seară cu aprobarea părinților, mergând spre casă, jandarmii i-au luat datele, la intimidare probabil, punându-mi fiica într-o ipostază jenantă, umilitoare, agresând-o prin atitudinea lor. La fel au procedat și cu celelalte două adolescente cu care se plimba", a scris Cristi Irimia pe Facebook.

În mesajul semnat de către Cătălin Toma, preşedintele instituţiei scrie că: "în calitate de cetăţeni suntem egali în faţa legii şi trebuie să ne supunem normelor în vigoare pentru că, indiferent de funcţia pe care o ocupăm vremelnic, avem aceleaşi drepturi şi obligaţii. Vă asigur că susţin respectarea legii aşa cum susţin şi respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor care stau la baza statui de drept".

Răspunsul preşedintelui CJ Vrancea poate fi citit aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel