Disputa taxi - uber nu e doar la noi. Iată ce s-a întâmplat în Grecia: Le-a făcut praf mașinile și nu anunță că ar renunța

Dacă ai fi crezut că disputa de pe șosele între șoferii de taxi și șoferii de ridesharing este tipică României, te vei gândi de două ori când vei vedea aceste imagini din Grecia. 

Incidentul a avut loc pe insula grecească Rhodos, ca răspuns la faptul că șoferii Uber ar fi taxat mai puțin decât tariful permis pentru călătoriile către aeroport.

Ziarele locale Dimokratiki și Rodiak au surprins consecințele șocante ale furiei șoferilor de taxi greci în afara sediului Uber Greece din Rhodos. Fotografiile arată un VW T-Roc și un Volvo XC40 răsturnate pe capotă, ale căror logo-uri au sugerat că au fost închiriate pentru a fi folosite de Uber.

Au fost vandalizate și alte câteva autoturisme, găsite cu geamurile și oglinzile sparte. Printre vehiculele avariate se numără un Mercedes CLA, trei GLA, un Peugeot 3008 și o Skoda Octavia. 

Ca răspuns la vandalismul de pe Insula Rhodos, Uber Grecia a lansat o declarație prin care condamnă incidentul din Rhodos, precizând că nimic nu justifică actele de violență. Uber s-a angajat să colaboreze cu autoritățile pentru a-i identifica pe cei responsabili de vandalism, subliniind că amenințările și agresiunile nu ar trebui tolerate. În același timp, Uber Grecia și-a exprimat și angajamentul de a sprijini taximetriștii locali prin cooperare.

Sindicatul local de taximetrie din Rhodos are o altă perspectivă asupra situației, spunând că vor continua să se opună prezenței Uber în regiune fără a menționa vandalismul. 

Aceștia susțin că intrarea pe piață a companiei multinaționale a creat o concurență neloială și nereglementată pe o piață cu caracteristici sezoniere puternice. Potrivit sindicatului taximetriei, peste 700 de familii din Rhodos depind de afacerile cu taxiurile pentru existența lor. Șoferii de taxi au promis că vor continua lupta împotriva Uber cu mai multe demonstrații și greve.

Vezi mai multe imagini pe GreekCityTimes

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel