Dispută Merkel-șeful Serviciilor de Informaţii Interne al Germaniei

Şeful Serviciilor de Informaţii Interne al Germaniei o contrazice pe Merkel în privinţa atacurilor împotriva imigranţilor.

Şeful Serviciului de Informaţii Interne (BfV), Hans-Georg Maassen, a afirmat că nu există nicio evidenţă că protestele extremei drepte din oraşul Chemnitz situat în estul Germaniei au inclus acţiuni de hăituire la adresa străinilor, contrazicând-o astfel pe Angela Merkel, cancelarul federal german, informează vineri dpa.

Maassen a declarat pentru ediţia de vineri a cotidianului german de largă circulaţie Bild că 'nu există nicio evidenţă care să sugereze că acea înregistrare video care circulă pe internet este una autentică'. Imediat după violenţe - alimentate de uciderea unui cetăţean german de către doi presupuşi solicitanţi de azil - cancelarul federal Angela Merkel a condamnat acţiunile pe care ea le-a calificat drept o 'vânătoare' a migranţilor în marja marşurilor organizate de extrema dreaptă.

Nu a existat hăituire, vânătoare şi nici pogromuri

Luând cuvântul în parlament pentru a patra oară după proteste, Michael Kretschmer - premierul conservator al Saxoniei, landul estic în care au avut loc violenţele, a declarat că landul său şi oraşul Chemnitz au fost prezentate într-o lumină proastă în timpul manifestaţiilor. 'Un lucru este clar: nu a existat hăituire, vânătoare şi nici pogromuri' împotriva oamenilor care nu sunt germani, a susţinut Kretschmer. În pofida faptului că procurorii din Dresda au declarat că imaginile filmate nu au fost analizate complet, purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert, a reiterat acuzaţiile Angelei Merkel.

'Oricum, nimic nu schimbă faptul că există imagini video în care se poate vedea cum persoane de origine străină sunt urmărite şi ameninţate', a declarat Seibert. Grupul de extremă dreapta Pro Chemnitz şi-a făcut publică intenţia de a organiza vineri, la orele 16:30 GMT, un nou marş de protest împotriva infracţiunilor comise de solicitanţi de azil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel