Dispută la Comisia Europeană: SCURGERI de informații

juncker
juncker

Șeful de cabinet al lui Jean-Claude Juncker, Martin Selmayr, a dezmințit luni o relatare apărută într-un cotidian german, care a scris că premierul britanic Theresa May ar fi apărut descurajată săptămâna trecută la un dineu de lucru cu președintele Comisiei Europene și că l-ar fi implorat pe acesta din urmă să deblocheze negocierea Brexitului

Conform articolului publicat de Frankfurter Allgemeine Zeitung, care nu citează o sursă precisă, Theresa May a venit la respectivul dineu — ce a precedat summitul european — extrem de deprimată și cu cearcăne la ochi, probabil de nesomn. 

Fostul șef de cabinet al Theresei May, Nick Timothy, a identificat această sursă în persoana germanului Martin Selmayr, influentul șef de cabinet al lui Jean-Claude Juncker, căruia i s-a mai atribuit o astfel de scurgere de informații și după o altă întâlnire pe care președintele executivului comunitar și premierul britanic au avut-o în aprilie, informații apărute atunci în același cotidian german și care de asemenea o puneau într-o lumină nefavorabilă pe Theresa May. 

'După o întâlnire constructivă a Consiliului (European), iată ce face Selmayr. Să ne amintim că unii de la Bruxelles nu vor nici un acord (privind Brexitul) sau vor unul care să pedepsească' Marea Britanie, a scris pe Twitter Nick Timothy.

Replica lui Martin Selmayr a venit tot pe Twitter. 'Dezmint următoarele: 1/ că scurgerea de informații provine de la noi; 2/ că Juncker ar fi spus vreodată așa ceva; 3/ că am dori un Brexit punitiv'. El a scris mai departe că Juncker nu are niciun interes într-o eventuală slăbire a poziției Theresei May, care este tot mai contestată în interiorul partidului ei conservator și trebuie să manevreze între adepții unui 'Brexit soft' și cei ai unui 'Brexit dur'.

Theresa May a luat cuvântul joi seară în fața celor 27 de lideri europeni, explicându-le că are nevoie de un acord cu UE pe care să-l poată susține și apăra în fața cetățenilor britanici, care anul trecut s-au pronunțat majoritar prin referendum pentru ieșirea din blocul comunitar, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel