Dispozitivul care îi ajută pe pacienții paralizați să se miște DIN NOU

Experții au creat un dispozitiv care îi ajută pe oamenii paralizați să se miște din nou.

Cercetătorii americani le-au implantat unor bărbați paralizați de la piept în jos câte un dispozitiv electric. Obiectul i-a ajutat să își miște voluntar picioarele, chiar dacă nu au ajuns să meargă din nou.

Succesul medical, deşi obţinut cu un număr mic de pacienţi, este încurajator în ceea priveşte crearea unui tratament nou care ar putea ajuta persoanele paralizate şi cu leziuni ale măduvei coloanei vertebrale să îşi recapete autonomia. Mesajul important în acest caz este că persoanele cu leziuni ale măduvei de tipul celor pe care le au aceşti bărbaţi nu mai trebuie să creadă că sunt condamnate pe viaţă la paralizie", a declarat într-un interviu Roderic Pettigrew, directorul Institutului naţional de bioinginerie şi imagistică biomedicală, din cadrul Institutelor naţionale ale sănătăţii din SUA.

Recuperarea parţială obţinută în cazul pacienţilor "irecuperabili" sugerează că medicii şi terapeuţii ar putea ajuta milioane de persoane paralizate. "Acest lucru este posibil deoarece terapia fizică poate imita unele aspecte ale stimulării electrice oferite de dispozitiv", a afirmat Susan Harkema, specialist în recuperare neurologică la Spinal Cord Injury Research Center, afiliat Universităţii din Louisville, Kentucky, care a coordonat acest studiu, arată AMFMS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel