Disponibilizări colective. Funcționarii publici, REVOLTĂ

Sursă foto: http://www.infomondo.ro/
Sursă foto: http://www.infomondo.ro/

Secretarul general al ALDE, Daniel Chițoiu, a declarat că instituțiile publice au un număr supradimensionat de angajați. El a precizat că există spațiu pentru efectuarea de reduceri de personal. 

”Sunt foarte multe instituții publice care au un număr supradimensionat de personal și interesul nostru este de a menține actuala decizie a Guvernului de a nu mai face angajări decât acolo unde există strictul necesar și acolo de unde pleacă persoane din sistemul public și este obligatorie încadrarea pe posturile respective, că nu se poate desfășura activitatea", a afirmat Chițoiu.

Sindicatului Național al Funcționarilor Publici, SNFP, organizație sindicală care reprezintă funcționari publici și personal contractual de la nivelul administrației publice centrale și locale, solicită public reprezentanților ALDE să dea publicității raportul potrivit căruia au concluzionat că din totalul angajatilor unei instituții publice muncesc doar un procent de ”60-70%” și că există ”un număr supradimensionat de personal”. De asemenea solicităm să fie nominalizate acele instituții supradimensionate despre care face vorbire reprezentantul ALDE.

Scenariu: Coaliția de guvernare, disponibilizări colective

”Potrivit informațiilor noastre, instituțiile publice se confruntă cu lipsa de personal calificat generat de plecarea specialiștilor din Administrația publică, precum și cu lipsa dotărilor pentru a-și desfășura activitatea în condiții optime și eficiente. Lipsa unui răspuns argumentat al reprezentanților ALDE va confirma scenariul potrivit căruia coaliția de guvernare a avut în vedere disponibilizări colective la nivelul instituțiilor publice în momentul în care a fost proiectată actuala lege a salarizării”, se arată într-un comunicat al SNFP.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel