Dispariție Sebastian Ghiţă. Ce spune ancheta internă a IGPR

Ancheta internă efectuată la Poliţia Română arată că nu au fost constatate încălcări ale normelor procedurale cu privire la modul în care au acţionat poliţiştii în cazul 'dispariţiei' fostului deputat Sebastian Ghiţă.

Urmare a solicitării ministrului Afacerilor Interne din data de 22 decembrie, la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române a fost efectuată o anchetă internă, cu privire la activităţile desfăşurate în cazul fostului deputat Sebastian Ghiţă, al cărei rezultat a fost prezentat procurorului.

Ancheta internă a vizat modul în care s-au derulat controlul judiciar, realizarea procedurii de citare, punerea în executare a mandatului de aducere şi efectuarea activităţilor dispuse prin ordonanţa emisă de unitatea de parchet competentă, desfăşurate de poliţişti din cadrul IPJ Prahova şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale.

În urma anchetei a rezultat că poliţiştii din cadrul IPJ Prahova au executat activităţi de aducere la îndeplinire a citaţiei procedurale, a mandatului de aducere, precum şi de executare a măsurilor controlului judiciar.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale au desfăşurat activităţile dispuse de procuror, prin ordonanţă, care au avut drept scop completarea materialului probator, fără limitarea libertăţii de mişcare a lui Sebastian Ghiţă.

[citeste si]

"Cu privire la aceste activităţi nu au fost constate încălcări ale normelor procedurale, iar în ceea ce priveşte cooperarea interinstituţională s-au dispus măsuri pentru îmbunătăţirea acesteia", precizează un comunicat al IGPR.

Poliţia Română continuă cercetările pentru punerea în executare a mandatului de aducere emis pe numele lui Sebastian Ghiţă, "cadrul procedural limitând activităţile, comparativ cu măsurile dispuse în cazurile de dare în urmărire a unei persoane".

Totodată, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a intensificat verificările la punctele de trecere a frontierei, având în vedere menţinerea interdicţiei de a părăsi teritoriul României faţă de Sebastian Ghiţă, iar până în prezent nu au rezultat date care să confirme ieşirea din ţară a acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel