Disney și-a justificat decizia de a refuza cererea lui Nelson Peltz de a deveni membru al consiliului de administrație

Foto: Pexels/Disney și-a justificat decizia de a refuza cererea lui Nelson Peltz de a deveni membru al consiliului de administrație
Foto: Pexels/Disney și-a justificat decizia de a refuza cererea lui Nelson Peltz de a deveni membru al consiliului de administrație

Disney afirmă că acest investitor activ nu posedă abilitățile și experiența necesare pentru a contribui la îmbunătățirea performanței companiei în acest mediu media în schimbare rapidă.

Compania Walt Disney și-a apărat marți decizia de a-i refuza lui Nelson Peltz un loc în consiliu. Disney a spus că investitorul activist "nu avea abilitățile și experiența" pentru a ajuta gigantul media și de divertisment, notează Reuters.

Casa lui Mickey Mouse, într-o scrisoare adresată acționarilor, a subliniat, de asemenea, succesele companiei sub conducerea directorului executiv Bob Iger, care s-a întors recent de la pensie pentru a conduce compania pentru a doua oară.

"Peltz nu înțelege afacerile Disney și nu are abilitățile și experiența necesare pentru a ajuta Consiliul de administrație să ofere valoare acționarilor într-un ecosistem media în schimbare rapidă", a spus Disney. 

Miliardarul a lansat săptămâna trecută în mod oficial oferta sa pentru un loc în Consiliul de administrație pentru a salva compania de ceea ce el a numit o "criză" de cheltuieli excesive pentru afacerea de streaming, achiziționarea 21 Century Fox și planificarea succesiunii nereușită.

Peltz a avut un avocat intern, președintele Marvel Entertainment Isaac "Ike" Perlmutter, care a cerut ca investitorul activist să fie adăugat în board-ul Disney în șase rânduri, potrivit declarației preliminare a Disney și a materialelor însoțitoare depuse la autoritățile de reglementare. Perlmutter presează problema din iulie 2022, contactând fostul CEO Bob Chapek, directorul Safra Catz și alți directori executivi în numele Peltz. 

Peltz sugerează că Disney ar trebui să cumpere acţiuni Hulu

Mișcarea lui Peltz este văzută ca o provocare serioasă pentru Iger și îl pune pe unul dintre cei mai populari directori de la Hollywood împotriva investitorului activist cunoscut pentru munca sa la firmele de consum.

Investitorul miliardar a declarat săptămâna trecută pentru CNBC că Disney ar trebui să cumpere pachetul de acțiuni rămas în Hulu pe care nu îl deține deja sau să iasă din afacerea de streaming. Disney are un acord de a achiziționa o treime din participația Comcast corp (CMCSA.o) în serviciul de streaming Hulu încă din ianuarie 2024. 

Disney trebuie, de asemenea, să crească cheltuielile de capital la afacerea sa cu parcuri, unde probabil a crescut prețurile biletelor "prea greu", a spus el atunci.

Disney se întoarce

Disney a anunțat marți că lucrează deja la îmbunătățirea profitabilității afacerii de streaming Disney+ pe care Iger a ajutat-o să o lanseze în 2019 și că va implementa măsuri mai ample de reducere a costurilor.

Compania a apărat achizițiile pe care le-a făcut sub CEO-ul Iger, inclusiv pentru Pixar, Marvel și Lucasfilm. Acesta a spus că au fost transformatoare și au îmbunătățit valoarea companiei.

Încă din 11 iulie 2022, Disney a început să poarte conversații cu Peltz, potrivit proxy-ului preliminar depus marți cu Statele Unite Comisia de valori mobiliare și schimb. Activistul și-a exprimat sprijinul pentru CEO-ul de atunci, Chapek, și s-a prezentat ca cineva care ar putea fi de ajutor dacă s-ar alătura Consiliului.

Perlmutter, un angajat și acționar al Disney, și-a adăugat vocea în campania lui Peltz de a se alătura Consiliului de administrație, argumentând la un moment dat că activistul ar putea ajuta Chapek "să-și solidifice poziția de CEO". Fără ajutorul lui Peltz, președintele Marvel a avertizat: „Foștii directori, inclusiv domnul Iger, se vor întoarce la Disney”.

În timp ce Pelltz și Perlmutter au continuat să-și preseze cazul, un alt activist bătea la ușa Disney - Daniel Loeb, directorul executiv al Third Point. În august, Loeb i-a contactat pe Chapek și pe directorul financiar Christine McCarthy pentru a spune că a investit în Disney și a recomandat schimbări. El a fost de acord cu o suspendare prin numirea pe 23 septembrie a unui regizor independent, Carolyn Everson.

Discuţii pentru funcţia de conducere

Între timp, campania lui Peltz pentru un loc în consiliu s-a intensificat. El l-a anunțat pe Chapek pe 8 noiembrie că a achiziționat acțiuni Disney în valoare de 500 milioane de dolari și că intenționează să-și majoreze participația la 1 miliarde de dolari. Peltz a declarat că grupul său Trian intenționează să nominalizeze o vânzare de directori la reuniunea anuală din 2023, dacă nu a fost numit în consiliu.

Activistul a continuat să caute o funcție de conducere chiar și după ce Consiliul de administrație l-a concediat pe Chapek pe 20 noiembrie și l-a adus înapoi pe Iger. Trei zile mai târziu, într-un apel video, Peltz a respins sugestia lui Iger și McCarthy de a găsi un director independent reciproc acceptabil pentru a servi în Consiliul de administrație. Peltz a spus că va accepta doar adăugarea sa în board, potrivit contului Disney. 

Consiliul de administrație al Disney a ales să nu-i ofere lui Peltz un loc, invocând îngrijorări cu privire la „introducerea unor noi perturbări în echipa de conducere a Disney la nouă zile după întoarcerea Domnului Iger”.

Pe 11 ianuarie, Peltz a luat lucrurile în propriile mâini. Conducerea fondului său Trian a emis un comunicat de presă anunțând numirea sa în Consiliul de administrație, Peltz, punând în mișcare bătălia proxy.

Trian Fund Management, care deține o participație de 0,5%, sau aproximativ $900 milioane de dolari în Disney, a refuzat să comenteze marți.

Dacă Peltz nu se va stabili cu Disney, investitorii vor vota în acest an dacă ar trebui să se așeze în Consiliul de administrație al companiei. Anul trecut, Adunarea anuală a acționarilor a avut loc pe 9 martie, a mai scris Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel