Disney a anunțat pierderi colosale în T1 2020. Ce plănuiește acum compania

Pandemia a cauzat pierderi de 1,29 miliarde euro pentru Disney, în ultimele trei luni, după ce coronavirusul fost cauza închiderii parcurilor tematice din întreaga lume și a încetării filmărilor.

Pandemia a cauzat pierderi de 1,29 miliarde euro pentru Disney, în ultimele trei luni, după ce coronavirusul fost cauza închiderii parcurilor tematice din întreaga lume și a încetării filmărilor, conform The Guardian.

Cea mai mare companie media din lume a transmis că venitul operațional din primul trimestru al anului 2020 a scăzut cu 37%, la 2,22 miliarde euro, după ce a fost nevoită să închidă parcurile, să anuleze croazierele și să amâne viitoarele producții.

Compania, lovită încă din ianuarie

Disney a fost printre primele firme americane care să simtă impactul crizei de coronavirus. Parcurile din Shanghai și din Hong Kong au fost închise încă din ianuarie, iar sediul din Japonia urmat aceeași soartă, în februarie. Martie a fost luna în care restul operațiunilor din SUA și Europa au fost, la rândul lor, oprite.

Cu toate că pierderile de ordinul miliardelor de euro au afectat compania, Disney+, serviciul de streaming al Disney, a beneficiat de măsurile de restricție impuse de autorități. Disney+ avea 33,5 milioane de abonați până la finalul lunii martie, iar ținta de 50 milioane abonați a fost doborâtă în aprilie.

Semne încurajatoare de reîntoarcere la o formă de normalitate

Directorul general al Disney, Bob Chapek, a explicat într-o conversație cu analiștii financiari că compania sa „are parte de semne încurajatoare de reîntoarcere graduală la o formă de normalitate în China" și că va deschide Disneyland în Shanghai pe 11 mai, printr-o abordare bazată pe mai multe faze.

Acțiunile Disney ajunseseră la un maxim istoric înainte de pandemie. În 2019, șapte filme Disney au generat peste echivalentul un miliard de dolari (920 mil. euro), printre care „Avengers: Endgame", „Frozen II" și „Regele Leu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel